ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ EURODESK TEMAS NOKTASI SEÇİLDİ

Tarih : 13 Mayıs 2022
ÜMRANİYE BELEDİYESİ EURODESK TEMAS NOKTASI SEÇİLDİÜmraniye Belediyesi, Eurodesk Temas Noktası oluşturulması amacıyla Türkiye Ulusal Ajansı’nın “Yeni Temas Noktaları” teklif çağrısına başvurarak, Temas Noktası akreditasyonunu almaya hak kazandı.

Ümraniye Belediyesi eğitim ve gençlere yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bugüne kadar gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yapan Ümraniye Belediyesi şimdi de Eurodesk Temas Noktası seçildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan temas noktasında, gençlere Avrupa Birliği (AB) fırsatlarından faydalanmaları için rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Temas Noktası, gençlerin önünde önemli bir engel olan dil bariyerini aşabilmeleri için İngilizce -ve diğer yabancı dillerde- konuşma kulüpleri, uluslararası standartlara uygun CV hazırlama teknikleri, tecrübe paylaşımı, proje döngüsü eğitimleri ve 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler ile gençlerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’un nüfusu yoğun ilçelerinden biri olan ilçemiz ve çevre ilçelere de hizmet verecek temas noktamız ile gençleri Avrupa fırsatları ile tanıştırarak, yurt dışında bilgi, beceri ve tecrübelerini geliştiren gençlerin ülkemize daha büyük katkılar yapacağını düşünüyorum. Gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlayacak işlere destek olmaya devam edeceğiz. Amacımız dünyaya entegre olmuş, vizyon sahibi gençler yetiştirmektir” dedi. 

Eurodesk Temas Noktası Nedir?

Eurodesk, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde; Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Türkiye Ulusal Ajansı) bağlı bir kurum olup, AB programları ve projeleri hakkında her yaştan kişinin ücretsiz olarak yararlanabildiği bir bilgilendirme ağıdır.

35 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde 2008’den bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. 2022 itibariyle toplamda 64 ilde 106 Eurodesk Temas Noktası bulunmaktadır.

Eurodesk Temas Noktası, gençlerle etkin ve sürdürülebilir iletişim tesis etmek ve ortak paydada yeni projeler üretme açısından önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu kapsamda verilecek başlıca hizmetler şunlardır:

 -Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta, telefonla, ziyaretle),

-Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,

-AB fonlarıyla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,

-Avrupa ve AB ile ilgili çok farklı alanlarda eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,

-Konferanslar, seminerler, İngilizce konuşma kulübü ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,

-Başta Gençlik Programı olmak üzere AB mali destek programları ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması,

-Başta gençler olmak üzere birçok kesimden farklı insana, Avrupa faaliyetlerine katılım hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapılması.

 

Erasmus+,

ESC (Avrupa Dayanışma Programı), 

Avrupa Programları hakkında detaylı ve güncel bilgiye ulaşmak için:

Telefon:  (216) 443 56 00 Dâhili: 1149

E-posta: umraniye@eurodesk.eu

Instagram: eurodeskumraniye

Adres: Atatürk Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No: 63, PK.34764

Ümraniye/İstanbul

1. İrtibat Kişisi: Sabâ YAĞCI

2. İrtibat Kişisi: Sümeyra Elif KAPLAN

FOTO GALERİ