ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÜMRANİYE BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE 'GÜVENLİ ALAN' DERSİ

Tarih : 17 Nisan 2024
ÜMRANİYE BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE 'GÜVENLİ ALAN' DERSİÜmraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencilerine deprem tatbikatı yaptırdı. Tatbikatta öğrencilere hem güvenli alana nasıl ulaşılması gerektiği hem de modern ve tam teçhizatlı ekipmanların nasıl kullanılacağı gösterildi.

Ümraniye Belediyesi, olası İstanbul depremine ve doğal afetlere karşı hazırlık çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 59 kişiden oluşan Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi, her ay ilçedeki farklı bir okulda öğretmen ve öğrencilere, muhtemel bir afet anında yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında eğitimler veriyor. 

İnkılap Mahallesi Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda eğitim veren Ümraniye Belediyesi ekipleri, “Afetleri Bilinçli Bir Toplumla Karşılamak” başlığıyla öğrencilerin nasıl güvenli alanlara ulaşacağını ve olası risk anında ilk yapmaları gereken harekât planını tek tek anlattı. Ekipler ayrıca öğrencilere arama kurtarma esnasında kullanılan modern ve tam teçhizatlı ekipmanları da tanıtarak bilgi verdi.

FOTO GALERİ