ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediyesi Dil Akademisi Eğitimlere Başladı

Tarih : 18 Ekim 2019
Ümraniye Belediyesi Dil Akademisi Eğitimlere BaşladıÜmraniye Belediyesi tarafından açılan Dil Akademisi’nde eğitimler başladı. Kurslar henüz yeni açılmasına rağmen, Ümraniyeliler tarafından büyük ilgi gördü.

Ümraniye Belediyesi tarafından açılan Dil Akademisi’nde eğitimler başladı. Kurslar henüz yeni açılmasına rağmen, Ümraniyeliler tarafından büyük ilgi gördü. 

Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Dil Akademisi bünyesinde açılan yabancı dil kurslarında eğitimler başladı. Nurettin Topçu Gençlik ve Kültür Merkezi’nde bulunan Dil Akademisi’ne ağırlıklı olarak kadınlar başvuruda bulundu. Kurslar üçüncü haftaya girerken, Dil Akademisi’ne kayıt yaptıranların sayısı 150’ye ulaştı. Akademide öğrenciler için şu an yalnızca İngilizce ve Arapça dersleri veriliyor. Kursiyerler kayıtlar tamamlandığında pazartesi, perşembe, cuma ve cumartesi günleri Arapça, İngilizce, Osmanlıca ve yabancılar için de Türkçe olmak üzere dört farklı dil öğrenecek. Kasım ayına kadar kayıtların süreceği kursların birinci kur eğitimleri Ocak ayında, ikinci kur eğitimleri de Haziran ayında sona erecek. Kurların bitmesinin ardından kursları başarıyla bitiren öğrencilere ise Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek.

Kurslara daha çok akşam ve hafta sonu dersleriyle çalışan vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin katılması bekleniyor. Ümraniye Belediyesi Dil Akademisi’nde talep olması halinde Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Çince ve Rusça gibi dillerin de kurslarının açılması planlanıyor.

FOTO GALERİ