Ümraniye Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi Mecliste Kabul Edildi

Tarih : 11 Ekim 2019
Ümraniye Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi Mecliste Kabul EdildiÜmraniye Belediyesi 2020 Yılı Mali Bütçesi, Ümraniye Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilerek, meclisten geçti.

Ümraniye Belediye Meclisi Ekim ayının ikinci toplantısını, Ümraniye Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mucip Kopuz başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Ümraniye Belediyesi’nin 2020-2024 yılı Stratejik Planı ile 2020 Yılı Mali Bütçesi ele alındı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım toplantıda Ümraniye Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı, Performans Programı ve Bütçe ile ilgili bir sunum yaptı. Sözlerine Suriye’ye operasyon yapan askerlerimize dua ederek başlayan Başkan Yıldırım, “Bilindiği gibi dün itibari ile şanlı ordumuz Suriye’nin kuzeyinde terör unsurlarını temizlemek maksadı ile Barış Pınarı Operasyonu’na başlamış bulunmaktadır. Cenabı Hak bütün askerlerimize yardım etsin” dedi. Ümraniye Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yılda yapılması planlanan ‘Stratejik Planı’nı anlatan Yıldırım, “Ümraniye’mizi daha yaşanılabilir ve daha tercih edilebilir bir ilçe yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin arzu ettiği hizmetleri çok rahat bir şekilde almasını hedefliyoruz. Gelecek için 5 yıllık bir yol haritasının olması gerekiyor. Dolayısı ile Ümraniye Belediyesi olarak üzerinde çalıştığımız 2020-2024 yılı stratejik planımızı sizlerin takdirlerine sunuyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım’ın sunumunun ardından 2020 Yılı Mali Bütçesi görüşülerek ele alındı. Meclise sunulan gelir ve gider bütçesi 600 milyon lira olarak belirlendi. Bütçede gider olarak Genel Kamu Hizmetlerine 236 milyon 730 bin lira, Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetlerine 30 milyon 729 bin lira, Çevre Koruma Hizmetlerine 52 milyon 905 bin lira, İskan ve Toplum Refahı Hizmetlerine 198 milyon 531 bin lira, Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetlerine 52 Milyon 605 bin lira, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım Hizmetlerine ise 28 milyon 500 bin lira ayrıldı.

Uzun süren görüşmelerin ardından yapılan oylamada ise, 2020 Yılı Mali Bütçesi oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti.