ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediye Meclisi’nden Azerbaycan’a Destek Deklarasyonu

Tarih : 08 Ekim 2020
Ümraniye Belediye Meclisi'nden Azerbaycan'a Destek DeklarasyonuÜmraniye Belediye Meclisi Ekim ayının ikinci toplantısında mecliste bulunan tüm partilerin katılımı ile Azerbaycan’a destek deklarasyonu yayınladı. Deklarasyonda, Azerbaycan’a gösterilen destek bir kez daha vurgulanırken, uluslararası camia Azerbaycan’ın yanında olmaya davet edildi.

 

Ümraniye Belediye Meclisi Ekim ayının ikinci toplantısında mecliste bulunan tüm partilerin katılımı ile Azerbaycan’a destek deklarasyonu yayınladı. Deklarasyonda, Azerbaycan’a gösterilen destek bir kez daha vurgulanırken, uluslararası camia Azerbaycan’ın yanında olmaya davet edildi.

Ümraniye Belediye Meclisi, Ekim ayının ikinci oturumunu Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde Ümraniye Belediye Meclis salonuna Azerbaycan bayrakları asılırken, Ümraniye Belediyesi tarafından meclis üyelerine üzerinde Azerbaycan bayrağının yer aldığı atkılar hediye edildi. Meclis toplantısını açan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin birlikte imzaladıkları Azerbaycan’a destek deklarasyonunu okudu. O deklarasyonda şu ifadeler yer aldı.

“Ümraniye Belediye Meclisi olarak Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Tovruz’daki saldırılardan sonra Ermenistan bölgede barışın ve istikrarın kalıcı tesisi önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bizler uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halklarını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın mücadelesini destekliyoruz. 30 yıla yakın süredir Yukarı Karabağ Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için birleşmiş milletler güvenlik konseyi ve AGİT kararlarına uygun şekilde barışçıl çözüme desteğimizi tekrarlıyoruz. Uluslararası camiayı bugüne kadar Ermenistan’ın işgali ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan’ın yanında olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Ümraniye Belediye Meclisi’mizdeki tüm siyasi partiler olarak kardeş Azerbaycan halkına, Azerbaycan’lı şehitlerimiz için taziyelerimizi iletiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Açıklanan bu deklarasyonun ardından meclis gündeminde yer alan konular görüşüldü. Toplantıda Ümraniye Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans Programı ele alınırken,   belediyenin 2021 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi de AK Parti, MHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin desteği ile görüşülerek meclisten geçti.

FOTO GALERİ