ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Tarih : 14 Mayıs 2020
Ümraniye Belediye Meclisi Olağanüstü ToplandıÜmraniye Belediye Meclisi, koronavirüs sürecinde Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Meclis toplantısına başkanlık eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bu süreçte belediyenin yapmış olduğu çalışmalarını anlattı.

 

Ümraniye Belediye Meclisi, koronavirüs sürecinde Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Meclis toplantısına başkanlık eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bu süreçte belediyenin yapmış olduğu çalışmalarını anlattı.

Ümraniye Belediye Meclisi, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda koronavirüs sürecinde Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ele alındı. Meclis salonunu dolduran meclis üyeleri, salgın nedeniyle sosyal mesafeye uygun olarak masalardaki yerini aldı.

Bu süreçte belediyenin yapmış olduğu çalışmaları anlatan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Koronavirüs salgınının ardından 30 binin üzerinde gıda paketi ve temizlik ürününü komşularımızla paylaştık. Karantina günlerinde çocuğuna oyuncak isteyen, doğum günü pastası isteyen gibi bir çok konuda belediyemizi arayan vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Onların ihtiyaçlarını vefa soysal destek ekiplerimizle çözmüş olduk. Bu arada 90 bine yakın sıcak yemek dağıttık ki bunlar 600’e yakın aile günde iki öğün şeklinde vatandaşlarımıza bu yemekleri ulaştırdık. Bundan evvel de biliyorsunuz Ümraniye Belediyesi olarak kimsesizlere yemek veriyorduk, koronavirüs sürecinde bu rakam iki misline çıkmış oldu” dedi.

Ramazan ayının girmesi ile birlikte de çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yıldırım, “Metro çıkışlarında bugüne kadar 8 bin 230 vatandaşımıza iftariyelik dağıttık. Ayrıca 112 acil servisinde çalışan arkadaşlarımızın, AYEDAŞ’da çalışan arkadaşlarımızın ve emniyet mensuplarımızın sahurlarını da belediye olarak gidermiş olduk. Ümraniye’nin bu koronavirüs sürecinde tüm cadde ve sokaklarını, 3 binin üzerinde cadde ve sokağımız var biliyorsunuz, bunu şuana kadar üçer kez olmak üzere dezenfekte işlemlerini tamamladık. İlçemizde bulunan kamu kurumlarını, muhtarlıklarımızı ve siyasi partilerimizin tamamında dezenfekte işlemleri yapıldı hatta koronavirüs salgınına yakalanan vatandaşların yaşadığı evlere de istenildiği takdirde gidildi ve o evler de dezenfekte edildi. Ayrıca bir aracımız var mikronsis deniliyor, o da tüm cadde ve sokaklarımızda püskürtme ile dezenfekte işlemini sürdürüyor. Bu süreçte ‘Evde Kal Kitap Oku’ kampanyası ile evde kalan çocuklarımıza 35 bin kitap dağıttık. Normalleşme sürecinde berber ve kuaförlerimiz açıldı biliyorsunuz. Ümraniye’de bulunan 600’e yakın berber ve kuaföre belediyemis tarafından içerisinde maske ve hijyen ürününün bulunduğu hijyen setini dağıttık” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ