ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları Sona Erdi

Tarih : 25 Şubat 2020
Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları Sona ErdiÜmraniye Belediyesi tarafından okullarda düzenlenen Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları sona erdi. Yaklaşık dört ay süren oyunların ardından dereceye giren öğrencilere Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı bir programla kupa ve madalyaları verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından okullarda düzenlenen Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları sona erdi. Yaklaşık dört ay süren oyunların ardından dereceye giren öğrencilere Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı bir programla kupa ve madalyaları verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bir zamanların geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için hayata geçirilen Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları sona erdi. Ümraniye’deki tüm ilkokul ve ortaokullar ile 18 lise olmak üzere toplam 80 okulun katıldığı Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları’nın sona ermesi nedeniyle bir program düzenlendi. Erkut Soyak Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, veliler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreni öncesinde Ümraniye Belediyesi’nin sporcuları tarafından nefes kesen bir jimnastik ve judo gösterisi sunuldu. Ayrıca Ümraniye Belediyesi’nin halk oyunları ekipleri tarafından sunulan halk oyunları gösterileri ise hayranlıkla izlendi.

Program sırasında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Sizin şuan oynadığınız geleneksel oyunları biz çocukken oynuyorduk. Sek sek, mendil kapmaca, yakan top, hepsi bir arada çok güzel bir birliktelik çıkmış ortaya. Bu yıl düzenlediğimiz etkinliklere de 80 okulumuzdan 6 bin 200 öğrencimiz, ilkokul, ortaokul ve liselerden yarışmalara 387 takımla katıldı. Şimdi bu okullardan dereceye giren 92 tanesine kupa vereceğiz. Ben bu oyunlara katılan herkesi tebrik ediyorum. Öncelikle öğretmenlerimizi, spor yapan gençlerimizi tebrik ediyorum. Ben bugün buradan çok keyif aldım. Okullarımıza birçok yatırım yapıyoruz. Çeşitli branşlar, futbol okullarına, yatırım yapıyoruz. Helalı hoş olsun. Az bile yapıyoruz. Devam edeceğiz ve çok daha güzellerini yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, konuşmasının ardından Ümraniye 7. Geleneksel Çocuk Oyunları’nda farklı branşlarda dereceye giren öğrencilere kupaları ile madalyalarını verdi.

FOTO GALERİ