Uluslararası 16. Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması Sonuçlandı

Tarih : 22 Haziran 2020
Uluslararası 16. Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması SonuçlandıÜmraniye Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 16’ncısını düzenlediği Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması sonuçlandı.

Ümraniye Belediyesi’nce her yıl düzenlenen ve yeni yeteneklerin sanat dünyasına kazandırılması hedeflenen yarışmaya, ülkemiz sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da sanatçılar katıldı. Yarışmaya bu yıl 170 adet eser başvuru yaptı.

Koronavirüs salgını sürecinde Ümraniye Belediyesi 16. Geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir Yarışmalarının, hikaye ve şiir yarışmaları etabı daha önce jüri tarafından sonuçlandırılarak açıklanmıştı. Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması’na yapılan başvurular da bu Pazar jürinin toplanması ile birlikte sonuçlandırıldı. Alanında uzman sanatçı ve akademisyen kadronun seçici kurulunda bulunduğu yarışmada, dereceye giren eserler belli oldu.

Koronavirüs uygulamaları kapsamında alınan tedbirler sebebiyle, Ümraniye Belediyesi 16. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları ödül töreni; kültür sanat etkinliklerinin düzenlenmesi için elverişli koşulların oluştuğu ilk fırsatta gerçekleştirilecek. Tören tarihi kurumsal www.umraniye.bel.tr internet sitemizden duyurulacak, ayrıca katılımcılara mesaj olarak gönderilecek.

16. Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması sonuçları

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Türk Evleri” konulu Geleneksel 16. Resim Yarışması seçici kurulu, 21.06.2020 tarihinde Ümraniye Belediye Merkez Binası’nda toplandı.

Üyeler, yarışmaya gönderilen 170 eseri aşamalı olarak değerlendirmeye tabi tuttu. İlk elemede seçilen 100 eser ikinci kez değerlendirmeye alındı. İkinci tur değerlendirmede 50 eser seçilip ödül, mansiyon ve sergilenme için üçüncü tur değerlendirmeye alındı. Üçüncü turda yapılan gizli oylama sonucunda isimleri belirtilen sanatçıların eserlerine 1’nci, 2’nci, ve 3’ncülük ödülleri ve 22 mansiyon ödülü verilmesine; ayrıca isimleri belirtilen sanatçıların eserlerinin sergilenmeye değer görülmesine oy birliği ile karar verildi.

ÖDÜL KAZANAN ESERLER

ANVAR AHMADQULOV

MUSTAFA KARA

ABDURRAHİM GÜNEY

Resimlerin Geri İadesiyle İlgili Açıklama:

*Ödül ve sergilenme listesinde yer almayan resimlerin makbuz karşılığında, Kültür İşleri Müdürlüğünden (Tel: 0216 4435600 / 1350) 1 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Sergilenme alan eserlerin teslimi sergi programlarından sonra yapılacak olup, sergi programları ve teslim alma bilgileri eser sahiplerine telefon ve mesajla haber verilecektir.