ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI TEMATİK HAYVAN PARKI HİZMETE AÇILDI

Tarih : 03 Ekim 2021
TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI TEMATİK HAYVAN PARKI HİZMETE AÇILDIÜmraniye Belediyesi’nden hayvanseverleri mutlu eden bir hizmet daha! Türkiye’nin en kapsamlı tematik hayvan parkı hizmete açıldı. Avrupa standartlarında olan park sayesinde hayvanseverler, köpekleriyle birlikte daha eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilecek.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki birçok parkta yaptığı revizyon çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, bir süre önce Tatlısu Mahallesi’ndeki Kaşif Kalkavan Parkı’nda çalışma başlatmıştı. Bu parkın diğerlerinden farkı ise Ümraniye’de ilk defa minik dostlar için özel bir park alanı olması. Bu park sayesinde, köpeklerin şehir ortamında daha keyifli, daha özgür vakit geçirebilmeleri ve eğitilmeleri sağlanacak. 

Avrupa standartlarına uygun, Türkiye’nin en kapsamlı tematik hayvan parkının açılışı, Köpek Filmi Yönetmeni Cem Hakverdi, Hayat Tamircisi Program Sunucusu Hasan Kızıl ve Köpek Davranışları Uzmanı Gökçen Yücekaya ile hayvanlar hakkında yapılan söyleşiyle başladı.

Yaklaşık 2.600 metrekare alan üzerine yapılan Ümraniye'nin ilk Minik Dostlar Parkı’nda;

• 8 adet köpek oyun parkuru

• 1 adet kum havuzu

• Yürüyüş yolu

• Bisiklet yolu

• Dinlenme alanları

• Spor aletleri

• Futbol sahası bulunuyor.

Açılış programında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Avrupa standartlarına uygun inşa edilen Türkiye’nin en kapsamlı  tematik Minik Dostlar Parkı’nın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Ümraniye’de rahat ve konforlu yaşamak sadece bizlerin değil, minik dostlarımızın da hakkıdır. Bu anlayışla birlikte Avrupa standartlarına uygun olarak tasarlanan parkımız, minik dostlarımız için birçok modern aktivite sahasını da içinde barındırıyor. Ümraniye sevgi, şefkat, samimiyet ve merhametin ilçesidir. Hayvan parkımızın inşası esnasında bugün bu parkın isminin Minik Dostlar olmasında sosyal medyadan fikir sunan komşularıma teşekkür ediyorum” dedi. 

“Ümraniye Belediyesi olarak hayvan dostlarımıza yönelik çalışma ve projelerimizle her zaman hassas düşünen ve gıpta edilen bir belediye olduk” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Hayvan dostlarımızın tedavileri, bakımları ve yaşam alanlarına yönelik iyileştirme çalışmalarımız daha iyi seviyeye ulaşana kadar devam edecek. Ümraniye Hayvan Barınağımız değişimi ve gelişimiyle bu anlamda ilk sırada yer alıyor. Hayvan dostlarımıza en hızlı zamanda müdahale etmek için ambulans hizmetimizi devreye aldık. Artık yaşanan üzücü olaylara ivedi olarak müdahale ediyoruz”dedi. 

“Aylar önce Antalya Manavgat’ta meydana gelen yangınlarda hayvan dostlarımızın yürek burkan görüntülerine sessiz kalmadık” diyen Yıldırım, “Hayvan Ambulansımızı ve deneyimli veteriner hekimlerimizi tıbbi yardım ve mama desteği sağlayarak,Manavgat’a gönderdik. Orada hayvanlarımızın tedavileri için ellerinden geleni yapan hekimlerimize bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Köylümüzün ineği, eşeği tedavi edildi. Yangından etkilenen hayvanlarımızın yaraları sarıldı. Süreci yakından takip ettik ve orada bulunmak bizlere ayrı bir vicdani değer kattı. Ambulansımız şimdi Ümraniye’nin mahallelerinde can kurtarmak için görevine devam ediyor. Kurtulan canların sevincini derinden hissetmenin huzurunu yaşıyoruz. Barınağımızda bulunan modern teknoloji aletleriyle tedavilerimiz sürerken, işini severek ustalaşan veteriner hekimlerimizle hayat kurtarmaya, iyilikler yapmaya da devam ediyoruz” dedi. 

Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi himayesinde bulunan barınağımız hayvan tedavisinde ameliyat gerçekleştiren nadide kurumlardan biri olma özelliğini taşıyor. Sterilize olarak her zaman hayvan dostlarımızın hizmetinde bulunan ameliyathanemizde birçok canın kurtulmasına tanık olduk. Bu saydığımız hizmetleri daha profesyonelce gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 

Minik Dostlar Hayvan Parkı’nın teknik özelliklerinden bahsederek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, “Parkımızın Ümraniye’mize ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyor, hayvan dostlarımızın keyifle vakit geçirebilecekleri bu alana tüm komşularımızı davet ediyorum. Aramızda bulunarak burada bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize de teşekkür ediyorum” dedi. 

Açılış programına TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, hayvanseverler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Ayrıca programda AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç günün anlam ve önemine binaen birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, tüm davetlilere hediye ve çiçek takdim etti. 

Program, açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra, köpek eğitmenleri eşliğinde minik dostların nefes kesen birbirinden güzel gösterileriyle son buldu.

Parkın açılışına katılan minik Asya Ekşi “Ümraniye’de, minik dostlarımız için böylesine güzel bir park yapılması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

FOTO GALERİ