ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

TEPEÜSTÜ MAHALLESİ’NE İMAR MÜJDESİ

Tarih : 16 Ocak 2023
TEPEÜSTÜ MAHALLESİ'NE İMAR MÜJDESİÜmraniye Belediyesi bir imar müjdesi daha vererek Tepeüstü mahelle sakinlerinin yüzünü güldürdü. Belediyenin önemli katkı sağlayarak hazırladığı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı oturumunda kabul edildi.

Ümraniye Belediyesi, ilçenin daha güvenli ve yaşanabilir olması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar arasında imar düzenlemeleri dikkat çekiyor. Bu kapsamda yeni bir imar planı daha onaylandı. Ümraniye Belediyesi’nin üzerinde titizlikle çalışıp, büyük katkı sağladığı Tepeüstü Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. İBB Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında ele alınan imar planında, plan bölgesinde yer alan tüm parsellere imar hakkı tanındı. 2B yasası kapsamında olup, bedelsiz iade sorunu yaşayan parsellere tapularını alabilme imkânının önü açılmış oldu. Yapılan çalışmayla, kadastral kaymalardan kaynaklı yaşanan uygulama sorunları da çözüldü.

Tepeüstü Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı bir ay boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde askıda kalacak. Bu sürenin ardından Ümraniye Belediyesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planını hazırlayarak çalışmayı İBB’ye sunacak. Büyükşehir Belediyesi’nce onaylanan uygulama imar planı daha sonra Ümraniye Belediyesi’nde askıya çıkacak. İlgili imar planı, yasal sürenin tamamlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 

FOTO GALERİ