ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

TBB ULUSLARARASI YEREL YÖNETİMLER STAJ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞKANA ZİYARET

Tarih : 26 Ağustos 2022
TBB ULUSLARARASI YEREL YÖNETİMLER STAJ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞKANA ZİYARETBaşkan İsmet Yıldırım, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı (LOCALINTERNational)’na dâhil olan 23 ülkenin öğrencilerinin makamında misafir etti.

Ümraniye Belediyesi eğitimle alakalı çalışmalarda Türkiye’nin önde gelen kurumlarının başında yer alıyor. Bu anlamda ulusal ve uluslararası birçok organizasyonun içerisinde yer alan Ümraniye Belediyesi, bu kez de Türkiye’ye yerel yönetimlerle ilgili staj yapmaya gelen 23 ülkenin öğrencilerini ağırladı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı (LOCALINTERNational)’na katılan yabancı öğrenciler Başkan İsmet Yıldırım’ı ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Başkan Yıldırım, yerel yönetimler alanındaki tecrübelerini paylaştı. Yıldırım, ziyaretin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirerek, hediye takdiminde bulundu.

Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı Nedir?

Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı (LOCALINTERNational); yerel diplomasi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi, Türkiye’deki yerel yönetim tecrübesinin paylaşılması ve bu alandaki iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla 2012 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenleniyor. Avrupa, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Güney Amerika ülkelerinden geniş bir katılımcı yelpazesine sahip olan ve yerel yönetimler ile ilgili olan; hukuk, iktisat, şehir ve bölge planlama, sosyoloji, medya ve iletişim, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin ya da yeni mezun öğrencilerin başvuru yapabildiği program uluslararası bir eğitim ortamına sahip.

Staj programında; Türk yerel yönetim sistemi, yerel yönetimlerin temel değerleri, küresel ve bölgesel organizasyonlar, yerel demokrasi ve kardeş şehir ilişkileri gibi konuların yanı sıra yerel yönetimlerin uluslararası gündemdeki en önemli başlıklardan olan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG), göç, akıllı kentler, sıfır atık ve yenilenebilir enerji gibi konular ile tematik içerikler de yer alıyor. 

FOTO GALERİ