ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Sosyal Koruma Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Tarih : 25 Eylül 2019
Sosyal Koruma Merkezi Hizmet Vermeye BaşladıBir sosyal sorumluluk projesi olarak, Ümraniye Belediyesi ve WALD (Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı) tarafından ortaklaşa kurulan Sosyal Koruma Merkezi faaliyetlerine başladı.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak, Ümraniye Belediyesi ve WALD (Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı) tarafından ortaklaşa kurulan Sosyal Koruma Merkezi faaliyetlerine başladı.

Sosyal sorumluluk konusunda yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin de önde gelen belediyelerinden biri olan Ümraniye Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Ümraniye Belediyesi ve WALD’ın (Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı) ortaklaşa kurduğu Sosyal Koruma Merkezi’nin çalışmaları başladı.

Türkiye, son yıllarda çeşitli sebeplerinden dolay ülkelerini terk etmek zorunda kalan birçok göçmenin tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Hükûmetin bu yönde yaptığı çalışmalar dünyaya örnek teşkil ediyor. Ümraniye de, göçmenlerin yaşama tutunmak için tercih ettiği ilçelerden biri. Ümraniye Belediyesi, ilçede ikâmet eden göçmenlerin daha iyi koşullarda yaşamalarını ve mevcut yaşadıkları bölgeye adaptasyonlarını sağlanmak adına çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda hizmete açılan Sosyal Koruma Merkezi milliyet ayırt etmeksizin tüm göçmenlere hizmet veriyor.

Sosyal Koruma Merkezi’nde göçmenlere hukuki danışmanlık, aile danışmanlığı ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. 1 psikolog, 1 avukat ve 1 tercümanın görev yaptığı merkezde göçmenlerin karşılaştıkları sorunlara yardımcı olunarak, eğitim ve seminerler verilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi gibi hususlarda çalışmalar yapılıyor. Ayrıca Türkçe eğitimi almak isteyen göçmenler, ilgili kurumlara yönlendiriliyor.

Mahallelerin taranmasıyla tespit edilen göçmenlerin ihtiyaçlarına yönelik gerekli desteği sağlayan merkezin faaliyetleri Esenevler Mahallesi’nde bulunan Lokman Hekim Parkı içerisindeki binada hafta içi her gün saat 08:30-17:00 arasında gerçekleştiriliyor. Bu projeyle ilçede yaşayan göçmenlerin sorunlarının çözülerek, ihtiyaçlarının giderilmesi ve onların çevreleriyle uyum ve huzur içerisinde yaşamaları hedefleniyor.     

FOTO GALERİ