ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ONİKİŞUBAT YAŞAM MERKEZİ’Nİ GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ SÜSLEDİ

Tarih : 27 Mart 2023
ONİKİŞUBAT YAŞAM MERKEZİ'Nİ GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ SÜSLEDİÜmraniye Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş Onikişubat’ta kurulan yaşam merkezi için ömrünü tamamlamış lastik ve varilleri depremzede çocuklarla birlikte rengârenk boyayarak saksıya dönüştürdü. Geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen saksılar konteyner evlerin çevresine yerleştirildi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Ümraniye Belediyesi, bu kez de ömrünü tamamlayan lastik ve varilleri geri dönüştürerek rengârenk saksılara çevirdi. Ümraniye Belediyesi’nden geleneksel akademi öğretmenleri ve öğrencileri, Kahramanmaraş Onikişubat’ta kurulan konteyner kentte depremzede çocuklarla birlikte lastik ve varilleri rengârenk boyarken renkli görüntüler de oluştu. Hayal gücünü kullanarak boyama yapan çocukların ortaya çıkardığı saksılar, tüm konteyner kenti süsledi.

KENDİLERİNİ DAHA İYİ HİSSETMELERİ İÇİN YAPILAN BİR PROJE

Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü Geleneksel Akademi Üretim Atölye Şefi Sema Demiryuğuran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Depremzede çocuklarımızın travma durumundan çıkmaları ve sosyal hayata daha kolay adapte olmalarını sağlamak için burada çocuklarımızla birlikte geri dönüşüme kazandırılan lastik ve varilleri boyuyoruz. Depremzede kardeşlerimizin asli ihtiyaçlarının dışında konteyner kenti yuva sıcaklığında hissetmeleri için bahçe peyzajı olarak 65 adet kullanılmış araba lastiği ve 6 adet varili geri dönüşüme kazandırdık. Belediyemizin kullanım dışı kalmış lastik ve varillerini, 15 kişilik ekip çalışmasıyla kullanılabilir bahçe peyzaj materyallerine dönüştürdük. Depremzede çocuklarımız da hayal güçlerini kullanarak birbirinden güzel çiçekleri, lastik saksılara diktiler. Umarım bu etkinlik çocuklarımıza daha iyi hissettirmiştir” dedi.

FOTO GALERİ