ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Öğrencilere Doğal Kaynakları Koruma Bilinci Aşılanıyor

Tarih : 20 Şubat 2020
Öğrencilere Doğal Kaynakları Koruma Bilinci AşılanıyorÜmraniye Belediyesi tarafından ambalaj atık ve ayrıştırma tesisleri gezdirilen lise öğrencileri, atıkların değerlendirilmesi ve doğal kaynakların korunması konusunda bilgilendirildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından ambalaj atık ve ayrıştırma tesisleri gezdirilen lise öğrencileri, atıkların değerlendirilmesi ve doğal kaynakların korunması konusunda bilgilendirildi. 

Ümraniye Belediyesi’nin ilçede bulunan okullarda çevre temizliği ve sıfır atık bilincinin oluşması amacıyla gerçekleştirdiği eğitimler çerçevesinde, bugün de lise öğrencileri için ambalaj atık ayrıştırma tesisine bir gezi düzenlendi. 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 75 kişilik öğrenci grubu, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden uzman ekipler ve öğretmenleri eşliğinde tesisi gezdi. Öğrencilere bu gezi sırasında tesisteki çalışmalar, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümle ilgili önemli bilgiler aktarıldı. 

Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm ve Çevre Uzmanı Çiğdem Zirekoğlu, “Ümraniye’mizde tüm okullarımızda düzenli aralıklarla eğitimler yapıyoruz ve bu eğitimlerin sonunda öğrencilerimize ambalaj atık ayrıştırma tesisinde geziler düzenleyerek bilgilendirmiş oluyoruz. Buralarda atıklar nasıl ayrıştırılmalı, neden geri dönüşüme kazandırılmalı bunlar hakkında ayrıntılı bilgi veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın korunması ve daha temiz bir doğada yaşayabilmek için öğrencilerimizi ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Geri dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Çiğdem Zirekoğlu, “Kağıt, karton, plastik, metal, cam gibi atıklarımız ayrıştırılması oldukça kolay olan atıklardır. Bunları aslında evlerde farklı poşetlerde biriktirerek, belediyemizin geri dönüşüm araçlarına teslim edip doğal kaynaklarımızın korunmasına katkıda bulunmuş oluruz. Daha temiz bir nesil, daha temiz bir dünya için geri dönüşüm kurallarına artık uymak zorundayız. Çünkü bu bizim için bir zorunluluk haline geldi. Doğal kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanmalıyız” diye konuştu.

Tesise düzenlenen geziye katılan öğrenciler ise, “Geri dönüşüm hakkında bilgimiz vardı aslında ama bazı şeylerin yanlış olduğunu fark ettik ve bu konuda belediyemiz çok yardımcı oldu. Böyle eğitim programları yapılıyor, geziler yapılıyor. Bu eğitim ve gezilerin bizim için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Gezilerin ardından artık bazı şeyleri yerine oturttuk ve birçok konuyu öğreniyoruz. Belediyenin bize yaptığı bu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ