ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Milli Atlet, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na Ümraniye’de Hazırlanıyor

Tarih : 09 Ekim 2019
Milli Atlet, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na Ümraniye'de HazırlanıyorKatar’ın Başkenti Doha’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan Ümraniye Belediyesi’nin atleti Mert Girmalegesse, şampiyonanın ardından Tokyo’daki olimpiyatlara katılmak için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalarına Ümraniye’de devam eden Mert Girmalegesse, Ümraniye Millet Bahçesi’nde yaptığı antrenmanlarla hazırlıklarını sürdürüyor.

Katar’ın Başkenti Doha’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan Ümraniye Belediyesi’nin atleti Mert Girmalegesse, şampiyonanın ardından Tokyo’daki olimpiyatlara katılmak için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalarına Ümraniye’de devam eden Mert Girmalegesse, Ümraniye Millet Bahçesi’nde yaptığı antrenmanlarla hazırlıklarını sürdürüyor.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden 20 atletten biri olan Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün atleti 32 yaşındaki Mert Girmalegesse, 2020’de Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara hazırlanıyor. Almanya’da gerçekleştirilen 34. Hamburg Maratonu’nda 2 saat 11 dakika 7 saniyelik derecesiyle 10. sırada yer alarak Tokyo’daki olimpiyatlara katılmaya hak kazanan milli atlet Mert Girmalegesse, çalışmalarını hem Etiyopya’da hem de Türkiye’de sürdürüyor. Türkiye’deki çalışmalarını Ümraniye Belediyesi’nin verdiği destekle sürdüren Mert Girmalegesse, Ümraniye’deki antrenmanlarının büyük bir çoğunluğunu Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleştiriyor.

Olimpiyatlarda en iyi dereceyi yapmak için hazırlandığını ifade eden Mert Girmalegesse, “İyi bir hazırlık yapıyorum. İyi koşmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunun için hazırlıklarıma devam ediyorum. Verdiği imkanlar için Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda en iyi derecemi yapmak için çıkacağım. Orada elimden gelen her şeyi yapacağım. En iyisini yapabilmek için olimpiyatlara gidiyorum” şeklinde konuştu.

Mert Girmalegesse’nin antrenörlüğünü yapan Sabri Kara, “Biz dünya şampiyonasından geldik.  Dünya şampiyonasında tabi istediğimizi yapamadık ama çalışmalarımıza ara vermeden Ümraniye’de millet bahçesinde devam ediyoruz. Dünya şampiyonasından sonra en büyük hedefimiz olan olimpiyatlara hazırlıklarımız tüm hızı ile devam ediyor. Mert’ten orada güzel bir sonuç bekliyoruz” diye konuştu.

Mert Girmalegesse’nin çalışmalarını hem Ümraniye’de hem de Etiyopya’da sürdürdüğünü belirten Kara, “Burası çok güzel bir yer antrenman için. Aynı zamanda bizim Ümraniye Belediyesi’nde yaklaşık 45 tane sporcumuz var. Onlar da Türkiye Şampiyonası’nda ve diğer organizasyonlarda büyük başarılar elde ediyor. Bundan dolayı Ümraniye Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım’a ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tokyo’da olimpiyatlarına katılacak Mert Girmalegesse, eski Türkiye Rekortmeni ve Olimpiyat Finalisti. 2013’ten sonra tamamen yol yarışlarına geçiş yapan Mert Girmalegesse, Avrupa Kupası, Avrupa U23 Şampiyonası ve Akdeniz Oyunlarında madalya kazandı. İstanbul Maratonunda iki kez yedinci oldu. En iyi derecesi olan 2.11.07’yi bu yıl Hamburg’da yaptı.