ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

MİLLET BAHÇELERİNE 150 BİN REKOR MİSAFİR

Tarih : 10 Haziran 2024
MİLLET BAHÇELERİNE 150 BİN REKOR MİSAFİRSıcaklıkların artmasıyla birlikte güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, Ümraniye’deki millet bahçelerine akın etti. İlçe dışından da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bahçeler, 10 günde 150 bin kişiyi ağırladı.

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ümraniye Millet Bahçesi ve Osmangazi Millet Bahçesi, doğayla iç içe keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için ideal bir mekân olarak hizmet veriyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Ümraniye’deki millet bahçelerini ziyaret eden 150 bin kişi, doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı.

*Şehrin tam ortasında nefes aldıran bahçeler*

330 bin metrekare alandan oluşan; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, 1.000 araçlık otoparkı, mini golf sahası, macera parkı, seyir kulesi ve doğa dostu doğalgazlı mangallarıyla dikkat çeken Ümraniye Millet Bahçesi, Ümraniye halkına rahat nefes alma imkânı sunuyor.

147 bin metre kare alana inşa edilen ve İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olan Osmangazi Millet Bahçesi ise, 300 kişi kapasiteli yaklaşık 20 bin kitaba ev sahipliği yapan kütüphanesi, koşu parkuru, 750 metrekare 9 kademeli şelale ve özel peyzaj alanları ile 22 m geçiş köprüsü, manzara terası, toplam 721 araçlık otopark-otomatik kontrol sistemi, Adile Sultan Restaurantı ve Ümraniye simit kafesiyle ilçe sakinlerinin aileleriyle birlikte keyifli anlar yaşayabileceği bir yeşil alan olarak öne çıkıyor.

Ailesiyle piknik yapmak için ilçe dışından gelen Ayşe Pınar, Ümraniye’deki her iki millet bahçesini de ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini söyleyerek, ilçeye kazandırılan tüm yeşil alanlar için Başkan Yıldırım’a teşekkür ettiğini belirtti.

FOTO GALERİ