ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın Paydaşı Oldu

Tarih : 22 Ocak 2020
 Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları'nın Paydaşı OlduÜmraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenmekte olan Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’na bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı da dâhil oldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenmekte olan Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’na bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı da dâhil oldu.

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye’de marka hâline gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın bu yıl 16’ncısı düzenleniyor. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği yeni yeteneklere kapı aralayan yarışmalara, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı da dâhil oldu. Seçici kurulunda tanınmış sanatçı ve akademisyenlerin yer aldığı yarışmaların sonunda dereceye giren katılımcılara para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.

Ümraniye Belediyesi, Resim Yarışması’nın konusunu “Türk Evleri” olarak belirledi. Yarışmanın sonucunda birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL, mansiyona ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. Ödül alan ve sergiye değer görülen eserler çeşitli mekânlarda sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 27 Mart 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar).

Hikâye Yarışması’nın bu yılki konusu serbest olarak seçildi.  Yarışmanın sonucunda birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyona ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye Yarışması için son başvuru tarihi 21 Şubat 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar).

Şiir Yarışması’nda da konu serbest olarak belirlendi. Birinci olan yarışmacıya 8 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve mansiyona da 2 bin TL ödül verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar).

16. Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

FOTO GALERİ