ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ’NDE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Tarih : 04 Şubat 2021
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ'NDE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYORÜmraniye Belediyesi tarafından, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Elmalıkent Mahallesi’nde hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde Elmalıkent Site Yöneticileri ve mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Elmalıkent Mahallesi’nde hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde Elmalıkent Site Yöneticileri ve mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye’nin bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını çözmek için hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde uzman personel tarafından Elmalıkent Sitesi Yöneticileri ve mahalle sakinlerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kurulan bu ofis sayesinde vatandaşlar, Kazım Karabekir Mahallesi imar planında kalan altı mahalle hakkında doğrudan bilgilendirilip, ada/parsel bilgisi ile arsaları ile ilgili imar durum bilgilerini de öğrenebilecekler. Vatandaşlar, mevzuata göre yararlanabileceği kentsel dönüşüm uygulamalarını buradan öğrenerek kendisine en uygun olanı talep edebilecekler. Öte yandan riskli alan, rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm alanları ile uygulamadaki avantaj ve dezavantajları buradan öğrenebilecekler. Arsalarıyla ilgili bilgilerini alan vatandaşlar, uygulama birliği içinde olacağı diğer parsel malikleri ile ofiste buluşarak ortak kararlar alarak değişime katkıda bulunabilecekler.

Kentsel dönüşümle ilgili her türlü soru ve problemlerin çözümlenebileceği Kentsel Dönüşüm Ofisi aynı zamanda kamu kurumlarının, iştirak şirketlerinin ve yatırımcı firmaların da vatandaşla buluştuğu odak noktası haline gelecek. Konusunda uzman mühendis ve mimarlarla, kentsel dönüşümde taraf olan herkesin uzlaşması noktasında yapılacak tüm çalışmalar bu ofiste gerçekleştirilecek.

FOTO GALERİ