ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

HEM OKU HEM İŞ ÖĞREN, GELECEĞİN İYİ OLSUN

Tarih : 20 Eylül 2021
HEM OKU HEM İŞ ÖĞREN, GELECEĞİN İYİ OLSUNÜmraniye Belediyesi’nin gençlere yönelik hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan, “İşim Var. Okula Gidiyorum.” yeni eğitim ve öğretim yılında da çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim ve gençlerle ilgili önemli işler yapan Ümraniye Belediyesi, sene başında “İşim Var. Okula Gidiyorum.” adlı projeyi faaliyete geçirdi. Proje ekibi, Ümraniye’de eğitimini yarıda bırakmış birçok çocuk ve genci tespit ederek, projeye dâhil etti. Projeye kaydedilen çocuk ve gençler, hem yeniden okullarına kavuşup, hem de ileride çalışmak istedikleri iş alanında uzmanlaşmaları için çeşitli işletmelere stajyer olarak yerleştirildi.

Bu proje yalnızca gençleri mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmekle kalmayıp, kendilerini yetiştirecek olan; ustalık belgesi olmayan iş yeri sahiplerine de; kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi kazandırıyor.

407 Öğrenci Okuluna Döndü

Ümraniye Belediyesi, “ilçede eğitimini tamamlamayan öğrenci kalmasın” hedefiyle “İşim Var. Okula Gidiyorum.” çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında, bugüne kadar 407 öğrenci yeniden okullarına kavuşarak, mesleki yetkinlik kazanmak için de bir iş yerine yerleştirildi. Ayrıca müracaatta bulunan 86 işletmenin de ilk etapta 28'inin kalfa, usta ve usta öğreticilik belgesi alması sağlandı.

Projeye büyük önem veren Başkan İsmet Yıldırım da zaman zaman “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesine dâhil olan öğrencileri staj yaptıkları iş yerlerinde ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alıyor. Projeden faydalanan gençlerin bir kısmı da Ümraniye Belediyesi’nin farklı bölümlerinde staj yapıyor.

Psikolog ve eğitimcilerden oluşan proje ekibi; tespit edilmiş, eğitimini yarıda bırakmış olan yüzlerce genci, projeye dâhil etmek için yoğun mesai harcıyor. “İşim Var. Okula Gidiyorum.” öğrencileri, haftada dört gün staj, bir gün de eğitim görüyor. Ümraniye Belediyesi’nin eğitim alanında ortaya koyduğu önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “İşim Var. Okula Gidiyorum.” projesi bugüne kadar 500’e yakın insanın hayatına dokundu.

FOTO GALERİ