ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

“HAYAT” SERGİSİ SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Tarih : 01 Temmuz 2021
“HAYAT” SERGİSİ SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ Mim Sanat Akademisi’nde üniversite öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Hayat” sergisinin açılışı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından gerçekleştirildi.

Ümraniye’de faaliyet gösteren Mim Sanat Akademisi; öğrencilerin özgün eserleri ile sanatla bir araya gelmelerini, birbirleriyle etkileşimde bulunmalarını ve sanatla var olabilmelerini sağlamak amacıyla bir sergi düzenledi.  Üniversitelerin çeşitli fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin; tezhip, minyatür, katı’, hat, çini, cilt, resim, serigrafi ve fotoğraf gibi alanlarda yorumladıkları eserlerin yer aldığı “Hayat” adlı serginin açılışına Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Hikmet Barutçugil, Prof. Ruhi Ayangil, Dürdane Ünver, Taner Alakuş, Süreyya Alper ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasına sanatın önemine ve gücüne vurgu yaparak başlayan Başkan Yıldırım, “Medeniyet; bilimle, ilimle, fikirle, sanatla, sporla, kalple olur. Bir medeniyeti bu unsurlar olmadan inşa etmek mümkün değildir. Genç kardeşlerimizin eserleri beni fevkalade heyecanlandırdı. Mim Sanat Merkezi’mize başta bu sergi olmak üzere, yürüttükleri tüm faaliyetler için teşekkür ediyorum. Böyle bir sanat okulunun Ümraniye’de bulunması büyük bir şans” dedi.

Yıldırım, açılışın ardından sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Serginin kapıları 5 Temmuz’a kadar sanatseverlere açık olacak.

FOTO GALERİ