ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Halil İbrahim Sofrası Aşevi Yenileniyor

Tarih : 01 Ekim 2020
Halil İbrahim Sofrası Aşevi Yenileniyor Ümraniye Belediyesi bünyesinde ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Halil İbrahim Sofrası Aşevi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor.

 

Ümraniye Belediyesi bünyesinde ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Halil İbrahim Sofrası Aşevi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor.

Ümraniye’de başta yaşlılar ve engelli vatandaşlar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıllardır hizmet veren Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde tadilat çalışması başlatıldı. Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar kapsamında aşevinin zemin kaplamaları yenilenirken, duvarlarda hasar gören sıvalar elden geçirildi. Ayrıca aşevinin elektrik tesisatı başta olmak üzere havalandırma sistemleri de değiştirilerek daha sağlıklı koşullar oluşturuldu.

Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan mimar Osman Çelik, “Buradaki aşevimiz, uzun süredir ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet vermekteydi. Başlattığımız çalışmayla binada zaman geçtikçe eskiyen zemin kaplamalarını ve duvarlardaki bazı hasarları elden geçirerek yeniledik. Bunların yanında binada bulunan elektrik tesisatı ile havalandırma sistemini de değiştirerek daha güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturduk. Yaptığımız çalışmalarla hem kimyasal hem de fiziksel dayanımlar artmış oldu. Bu çalışmaların ardından aşevimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet vermiş olacak. Çalışmalarımızda sona gelmiş bulunmaktayız. Burayı tamamlayarak yakında tekrar hizmete açacağız” dedi.

Ümraniye Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde 2020 yılının ilk 9 ayın da toplam 387 bin 946 kişilik, üç çeşit sıcak yemek dağıtıldı. Son ay itibari ile günlük olarak 363 haneye bin 352 kişilik üç çeşit sıcak yemek dağıtımı devam ediyor. Son olarak aşevi pandemi sürecinde evden çıkamayan başta yaşlı vatandaşlar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vererek önemli görevler üstlendi.

FOTO GALERİ