ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Görme Engelliler Bowling Turnuvası’nda Yarıştı

Tarih : 18 Ekim 2019
 Görme Engelliler Bowling Turnuvası'nda YarıştıGörme engelliler, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Görme Engelliler Bowling Turnuvası’nda hem yarıştı hem eğlendi. Turnuvanın sonunda dereceye girenlere ise kupa ve hediye verildi.

Görme engelliler, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Görme Engelliler Bowling Turnuvası’nda hem yarıştı hem eğlendi. Turnuvanın sonunda dereceye girenlere ise kupa ve hediye verildi.

Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ümraniye’de bir alışveriş merkezinin bowling salonunda görme engelliler için bowling turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılan görme engelli gençler, turnuva boyunca hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi.

Turnuvanın başında ilk defa bowling oynayanlar için kısa bir eğitim verildi. Eğitimin ardından ise kıyasıya bir yarış başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden ekipler ile öğretmenlerin eşliğinde bowling toplarını alarak atışlarını yapan gençler, başarılı atışlar gerçekleştirdi. Yarışın tamamlanmasından sonra görme engelli Emre Kandemir, kemanı ile mini bir konser verdi. Keman eşliğinde parçalar seslendiren Emre Kandemir, turnuvaya katılan arkadaşlarından büyük alkış aldı.

Programın sonunda ise turnuvada dereceye girenler açıklandı. Turnuvada Eren Can Akbulut birinci olurken, Hamza Yücedağ ikinci, Yunus Emre Akbulut ise üçüncü oldu.  Yarışmada birinci olan Eren Can Akbulut’a hediyesi ve kupası ile dereceye giren diğer yarışmacıların hediyeleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir tarafından verildi. Turnuvanın heyecanını gençlerle paylaşan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Bundan sonra bu hizmetlerimiz devam edecek. Kurslarımız devam edecek. Kadın ve Aile Müdürlüğü’müz bu vesile ile kuruldu. Okullarımızla irtibatlı olacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın ilgili şubeleri ile irtibatlı olacağız. Öğretmenlerimizle irtibatlı olacağız. Sizlere daha iyi hizmet vermek, anne babalarınızın yükünü biraz olsun hafifletmek maksadı ile daha büyük ve daha güzel etkinlikleri yapacağız” şeklinde konuştu.

Turnuvaya katılan gençler ise turnuvanın devamını beklediklerini ifade ederek, “Güzel bir etkinlik, güzel bir oyun. Arkadaşlarla birlikte geldik. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.

FOTO GALERİ