GENÇLERE UMUT OLAN PROJE: “İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM”

Tarih : 26 Nisan 2021
GENÇLERE UMUT OLAN PROJE: “İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM”Ümraniye Belediyesi’nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “İşim Var. Okula Gidiyorum” çalışmalarına devam ediyor. Proje ilçedeki okulunu bırakmış gençlere umut olup, onlara daha iyi bir gelecek sunacak.

Eğitim ve gençlerle ilgili örnek işler yapan Ümraniye Belediyesi, bir süre önce “İşim Var. Okula Gidiyorum” projesini hayata geçirdi. Proje ekibi yoğun çalışmalar gerçekleştirerek, Ümraniye’de eğitimini yarıda bırakmış çocuk ve gençleri tespit ederek, projeye dâhil etme çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor.

Proje kapsamında, eğitimlerini yarıda bırakmış çocuk ve gençler yaş seviyelerine göre açık ortaokul veya mesleki eğitim merkezlerine yönlendiriliyor. Bu gençler yeniden hem okullarına kavuşuyor, hem de ileride çalışmak istedikleri iş alanında uzmanlaşma imkânına sahip oluyor.

Bu proje yalnızca gençleri mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmekle kalmıyor, kendilerini yetiştirecek olan; ustalık belgesi olmayan iş yeri sahiplerine de, usta belgesi ile usta öğreticilik belgesi kazandırıyor.

İletişim: 444 9 822 / Dâhili: 1377 / 1378 / 1379 / 1381 / 1382 /1383

Mobil: (534) 501 66 95