ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GELENEKSEL SANATLARI GELECEĞE TAŞIYORUZ

Tarih : 13 Eylül 2021
GELENEKSEL SANATLARI GELECEĞE TAŞIYORUZGelenek ve göreneklerimizin, gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük önem taşıyan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Geleneksel Sanatlar Kursu kayıtları başladı.

Ümraniye Belediyesi, geleneksel sanatları yaşatmak ve bu alanda yeni sanatçılar yetiştirmek için bu yıl da Geleneksel Sanatlar Kursu'nun kayıtlarına başladı.

Kursa Katılanlara Katılım Belgesi Veriyoruz

Kurslar; hafta içi ve hafta sonları olmak üzere hazirana kadar devam edecek. Kurs bitiminde katılımcılara, Ümraniye Belediye Başkanı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı imzalı bir sertifika verilecek. 

Eğitim Kalitesini Sizler için Arttırdık

Geleneksel Sanatlar Kursu'ndaki eğitimlerin kalitesini daha da arttırmak amacıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’yle Ümraniye Belediyesi arasında 2019’da eğitim iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokole göre, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görevli olan akademisyenler, düzenleyecekleri seminerlerin yanı sıra zaman zaman Geleneksel Sanatlar Kursu'ndaki eğitimlere katılarak öğrencilere teorik ve pratik dersler de verecek. Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanatlar Kursu, yaptığı çalışmalarla kursa katılan öğrencilere sanatsal ve mesleki yetkinlik kazandırmayı hedefliyor.

Sanatseverleri Bekliyoruz

Kayıtların online olarak yapılacağı Geleneksel Sanatlar Kursu eğitimleri; Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi, Mehmet Akif Kurs Merkezi, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Ahmet Cevdet Paşa Kurs Merkezi ve Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde başlayacak. Kursa katılanlar; kalemişi, kösele çanta, tezhip, minyatür, çini, rölyef, hat, kilim dokuma, kaligrafi, sedef kakma, ebru, dekoratif ahşap süsleme, dekoratif tablo yapımı, gümüş takı yapımı, feretiko, seramik, vitray, sanatsal mozaik, keçe yapımı ve ebru branşlarında eğitim alacak. Ayrıca güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık eğitimleri de verilecek.

Başvuru hakkında bilgi almak isteyen katılımcılar 0216 443 56 00 (dahililer: 1724-1725) numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.