ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ BU OKULDA YETİŞİYOR

Tarih : 25 Haziran 2021
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ BU OKULDA YETİŞİYORKonservatuar ve müzik dünyasına nitelikli ve eğitimli müzisyenler yetiştirilmesi amacıyla kurulan Ümraniye Belediyesi Müzik Akademisi’nde yaz eğitimleri büyük bir heyecanla başladı.

Müzik; insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır. Çünkü müzik insan ruhunu ve sağlığını iyileştirme gücüne sahiptir. Özellikle de çocukların ve gençlerin ruhsal ve kişisel gelişimlerinde müzik eğitiminin önemi yadsınamaz. Bu önemden hareketle Ümraniye Belediyesi’nin bir süre önce hayata geçirmiş olduğu Müzik Akademisi yaz döneminde yeniden yüz yüze eğitimlere başladı. Büyük ilgi gören akademide; piyano, gitar, keman, kanun, ritim, solfej, kemane, bağlama, ud, ney, şan/opera, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği koro gibi branşlarda eğitimler verilmeye başlandı.

Müzik Akademisi Profesyonel Müzik Eğitimi Veriyor

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı ile 14.10.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Müzik Akademisi, toplumda müzik konusunda farkındalık oluşturarak çocuk, genç ve yetişkin her yaş grubundan Ümraniyelilere profesyonel müzik eğitimi veriyor. Ayrıca akademi; konservatuar hazırlık ve hobi alanlarından oluşuyor. Akademi bünyesinde; Mozart/Batı Atölyesi, Aşık Veysel/Türk Halk Müziği Atölyesi ve Itri/Türk Müziği Atölyesi’nde branş alanlarına göre keyifli bir ortamda birebir ve grup dersleri şeklinde eğitimler veriliyor.

FOTO GALERİ