ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

GELECEĞİ DÜŞÜNELİM, BİRLİKTE DÖNÜŞTÜRELİM

Tarih : 25 Mayıs 2021
GELECEĞİ DÜŞÜNELİM, BİRLİKTE DÖNÜŞTÜRELİMÜmraniye Belediyesi tüm mahallelerdeki ev ve iş yerlerinden haftanın her günü cam, plastik ve ambalaj atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçerek, ekonomiye katkı sağlıyor.

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ev ile iş yerlerinden ve ilçenin birçok noktasında yer alan geri dönüşüm konterynerlerinden toplanan cam, plastik ve ambalaj atıkları, toplama ve ayrıştırma tesislerine götürülüyor. Atıklar; ayırma bandından geçerken cam, kâğıt, metal ve plastik olarak türüne göre birbirinden ayrılıyor. Ardından sıkıştırılan atıklar balyalar halinde geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

Düzenli olarak yürütülen bu çalışmalar ile Ümraniye’de çöpler ile atıklar birbirinden ayrılarak, çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Ayrıca; doğal kaynakların korunması, hammadde tasarrufunun sağlanması için atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmış oluyor.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Dünyada hızla artan nüfus nedeniyle kaynaklarımız da tükenmeye başladı. Maalesef insanlar, tasarruf konusunda çok duyarsızlar. Attığımız her adımda çocuklarımızı, torunlarımızı düşünmek zorundayız. Doğaya duyarlı bireyler olmak hepimizin görevi. Bu nedenle Ümraniye Belediyesi olarak geri dönüşüm konusunda çok hassas bir kurumuz. Çevre kirliliğinin önüne geçerek, ekonomimize katkı sağlamayı görev olarak addediyoruz. Halkımızı da bu doğrultuda bilinçlendirerek, geri dönüşüm sürecine dahil etme noktasında çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

FOTO GALERİ