EBA Destek Merkezleri Hizmete Girdi

Tarih : 05 Ekim 2020
EBA Destek Merkezleri Hizmete Girdi Ümraniye Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın pandemi sürecinde uygulamaya koyduğu EBA TV üzerinden devam eden eğitim öğretim faaliyetlerine tüm öğrencilerin sorunsuz şekilde erişebilmesi amacıyla 12 merkezde “EBA Destek Noktası” oluşturdu.

Covid-19 Salgını çerçevesinde alınan tedbirler kapsamında, anaokulu ve 1.sınıf öğrencileri dışında bütün öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online eğitim alıyor. Evinde bilgisayarı bulunmayan veya bilgisayarı bulunup interneti bulunmayan öğrenciler için Ümraniye Belediyesi tarafından Bilgi Evleri’nde, “Bilgievlerimizde EBA Destek Merkezi” sloganıyla açılan EBA Destek Noktası hizmet vermeye başladı.

Pandemi süreciyle birlikte geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başlayan uzaktan eğitim faaliyeti, devam eden süreçte belirli sınıf öğrencileri için  yine EBA TV üzerinden devam edecek. Bu kapsamda eğitimde eşitliği sağlamak adına 12 EBA Destek Noktası ve 118 bilgisayar ile oluşturulan “Bilgievlerimizde EBA Destek Merkezi” uygulaması sosyal mesafe kuralına uygun olarak öğrencilere hizmet verecek.

Bina girişlerinde, öğrencilerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması sağlanarak kendilerine maske verilecek.