ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

DOĞAYI SEVİYORUZ ÇEVREMİZİ KORUYORUZ

Tarih : 13 Ağustos 2021
DOĞAYI SEVİYORUZ ÇEVREMİZİ KORUYORUZÜmraniye Belediyesi tüm mahallelerdeki ev ve iş yerlerinden haftanın belirli günlerinde cam, plastik ve ambalaj atıkları toplayarak, çevre kirliliğinin önüne geçiyor ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Geri dönüşümün en önemli amacı, atık çöp miktarını azaltmak ve kaynak israfının önüne geçmektir. Geri dönüşüm, katı atıkların taşınması ya da depolanması gibi sorunların da engellenmesini sağlar. Çünkü kaynakların olumlu yönde kullanılması çevreye ve ekonomiye önemli katkı sağlar. Bu bilinç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi de, yıllardır okullarda geri dönüşüm bilincini artırmak ve bu konuda insanları bilinçlendirmek adına çevre eğitimleri veriyor.

Ayrıca Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından da haftanın belirli gününde ev ve iş yerlerinden cam, plastik ve ambalaj atıkları toplanıyor. Toplama ve ayrıştırma tesislerine gönderilen atıklar; ayırma bandından geçerken cam, kâğıt, metal ve plastik olarak türlerine göre birbirinden ayrılıyor. Ardından sıkıştırılan atıklar balyalar halinde geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.

Düzenli olarak yürütülen bu çalışmalar ile Ümraniye’de çöpler ile atıklar birbirinden ayrılarak, çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Ayrıca; doğal kaynakların korunması, hammadde tasarrufunun sağlanması için atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmış oluyor.

FOTO GALERİ