ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ VE BAŞKAN YILDIRIM DOĞULU HEMŞEHRİLERLE BULUŞTU

Tarih : 29 Mart 2024
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ VE BAŞKAN YILDIRIM DOĞULU HEMŞEHRİLERLE BULUŞTUCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Doğu ve Güneydoğulu hemşehrilerle iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Doğu ve Güneydoğulu hemşehrilerle iftar programında bir araya geldi.

Ümraniye Nikah Sarayı’nda gerçekleşen programa AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya da katıldı.

Konuşmasına 6 Şubat Depremleri'nde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Başkan İsmet Yıldırım, Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Bugün iftar yemeği vesilesiyle bir araya geldik. Cennet vatanın her köşesinin ayrı bir güzelliği var. Fakat Doğu ve Güneydoğu denilince akla samimiyet, misafirperverlik ve demir gibi bir iman gelir. İslam'ın bizi bir arada tutan kardeşlik bağına sımsıkı tutunacağız. Biz size bakınca kardeşlik görürüz, evliyaları ve erenleri görürüz. Geçtiğimiz 5 yılda sizden büyük bir destek gördük. Her bölgeden, her yerden yüzlerce kardeşlerimizle hasbihal ettik" dedi.

Başkan İsmet Yıldırım, “Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizin oylarını çantada keklik sananlar gibi olmadık”

Başkan İsmet Yıldırım, “Biz daima eser siyaseti ve gönül belediyeciliği anlayışıyla çalıştık. Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizin oylarını çantada keklik sananlar gibi olmadık. Allah sizlerden razı olsun. Birileri sizden kendi menfaatleri için oy isteyecekler. 2019’daki türlü oyunlarla yaptıklarını tekrar yapmak isteyecekler. Önümüzde dolu dolu 2 gün var. İstanbul adayımız Murat Kurum kardeşimizin deprem bölgesindeki çalışmalarını herkese anlatalım. Ümraniye'de beni de unutmayın” dedi.

“Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz”

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı.

“Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizse 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra "İyi ki biz kazanmamışız" dediler” ifadelerini kullandı.

 “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok”

Yılmaz, 31 Mart Seçimleri'ne değinerek, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Mart'ta "Gerçek belediyecilik" diyecek” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ