ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

ÇOCUKLARA DEPREMİ UNUTTURAN EĞLENCE TIR’I

Tarih : 17 Mart 2023
ÇOCUKLARA DEPREMİ UNUTTURAN EĞLENCE TIR'IÜmraniye Belediyesi ekipleri, etkinlik TIR’ı ile depremzede çocukların bölgede hem eğlenceli hem de mutlu bir gün geçirip depremin izlerini silmesi için aralıksız çalışıyor. Çocuklar etkinlik TIR’ı sayesinde; Karagöz Hacivat, palyaço, sahne gösterileri ve interaktif çocuk oyunlarıyla gönüllerince bir gün geçiriyor.

Ümraniye Belediyesi yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 11 şehirde büyük bir yıkıma yol açan afetin ardından hızlı bir şekilde bölgedeki çalışmalara katılan Ümraniye Belediyesi, depremden etkilenen çocukların da yaralarını sarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş Onikişubat’ta bulunan Ümraniye Belediyesi’ne ait olan etkinlik TIR’ı okul bahçelerinde çocuklar için aktiviteler düzenliyor. Gönüllü tiyatroculardan oluşan ekip, çocukları eğlendirerek depremin çocukların üzerindeki izlerini silmeye çalışıyor. Etkinliklere ebeveynleriyle katılan çocuklar; Karagöz Hacivat, palyaço, sahne gösterileri ve interaktif çocuk oyunlarıyla keyifli vakit geçiriyor. Ayrıca çocuklara, patlamış mısır ve pamuk şekeri de ikram ediliyor. Etkinlikler her gün farklı bir okul bahçesinde yapılmaya devam ediyor.

“Onların sağlığı bizim için her şeyden önemli”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da yaptığı açıklamada, “Hepimizi derinden sarsan büyük bir felaket yaşadık. Maalesef bundan en çok çocuklarımız etkilendi. Onların sağlığı bizim için her şeyden önemli. Ümraniye Belediyesi olarak, yavrularımızın yaşadığı bu büyük travmayı atlatabilmelerine bir nebze katkı sağlayabilmek için etkinlikler düzenliyoruz. Bölgede yer alan TIR’ımız, yavrularımızın mutlu ve keyifli bir gün geçirmesine hizmet ediyor. Bu zorlu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmemiz için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz” dedi.

FOTO GALERİ