ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Çanakkale Gezileri Devam Ediyor

Tarih : 07 Kasım 2019
Çanakkale Gezileri Devam EdiyorÜmraniye Belediyesi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Çanakkale Gezileri’ devam ediyor. Öğrenciler, uzman rehber eşliğinde tarihte yolculuğa çıkıyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Çanakkale Gezileri’  devam ediyor. Öğrenciler, uzman rehber eşliğinde tarihte yolculuğa çıkıyor.

Ümraniye Belediyesi, gençlere tarih bilinci aşılamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu diri tutmak amacıyla Çanakkale’ye turlar düzenliyor. Haftanın beş günü Ümraniye’de bulunan liselerden belirlenen öğrenciler, uzman rehber eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıkıyor. Ulusal kurtuluş mücadelemizde en çetin mücadelenin verildiği ve sonunda büyük bir destan yazılarak tarihe malolan Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bölgenin gezdirildiği öğrenciler, turu büyük bir heyecanla takip ediyor. Gençlere milli bilinç kazandırılması noktasında büyük bir öneme sahip  ‘Çanakkale Gezileri’, önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Tur programı içerisinde Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Zığındere Sargı Yeri Şehitliği, Hilal-i Ahmer Hastanesi sergisi, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Tabyası ve Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Conkbayırı ziyaretleri yer alıyor. Geziye katılan öğrencilere kahvaltı ve öğle yemeği ikramında da bulunuluyor.

FOTO GALERİ