ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Bilge Çocuk (Üstün Yetenekli) Eğitim Projesinin Yıl Sonu Kapanış Töreni Gerçekleşti

Tarih : 04 Mayıs 2019
Bilge Çocuk (Üstün Yetenekli) Eğitim Projesinin Yıl Sonu Kapanış Töreni GerçekleştiÜmraniye Belediyesi’nin, ilçedeki üstün zekâlı öğrenciler için oluşturduğu özel bir eğitim projesi olan Bilge Çocuk eğitiminin bu yılki dersleri, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bir programla son buldu. Programa katılan Başkan Yıldırım, çocuklarla yakından ilgilenerek dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Ümraniye Belediyesi’nin, ilçedeki üstün zekâlı öğrenciler için oluşturduğu özel bir eğitim projesi olan Bilge Çocuk eğitiminin bu yılki dersleri, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bir programla son buldu. Programa katılan Başkan Yıldırım, çocuklarla yakından ilgilenerek dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Ümraniye Belediyesi’nin marka haline gelen Bilge Çocuk (Üstün Yetenekli) eğitim projesi, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından belirlenen üstün zekâlı çocuklar, milli eğitime bağlı okullardan duyuru yoluyla tespit edilerek ders alması sağlanıyor. Bu yıl 122 öğrenciyle gerçekleştirilen programda Bilge Çocuklar; Robotik, Akıl ve Zekâ Oyunları, Kriptoloji, Değerler Eğitimi, Dil Sanatları, Fen Deney Laboratuvar, Görsel Sanatlar, Drama, Üretken Düşünce, Astronomi, Matematik ve Düşünme Becerileri gibi branşlarda eğitim alıyor. Kapanış programına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onları mutlu gününde yalnız bırakmayan Başkan Yıldırım, çocukların eğitim aldığı sınıfları gezerek çalışmalarından dolayı onları tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Bu yıl ilk mezunlarını veren bilge çocuklarla birlikte pasta kesen Başkan Yıldırım, “Belediyemizin katkılarıyla düzenlenen bu program bundan sonra da inşallah devam edecek. Sizler bu tür projeler sayesinde başarılı işlere imzanızı atacaksınız. Sizlere ne yapsak azdır. Sizleri seviyoruz. Ailelerinize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından Akıl Oyunları Turnuvası’nda; Mangala, Hedef 4 ve Engel Oyunu gibi branşlarda dereceye giren öğrencilere de Başkan Yıldırım tarafından hediyeleri takdim edildi. Birinciye tablet, ikinciye mp4, üçüncüye ise katamino oyunu hediye edildi.

FOTO GALERİ