ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

BAŞKAN YILDIRIM, STK’LAR, KANAAT ÖNDERLERİ, ESNAF, MUHTARLAR VE İŞ ADAMLARI İLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Tarih : 30 Mart 2024
BAŞKAN YILDIRIM, STK'LAR, KANAAT ÖNDERLERİ, ESNAF, MUHTARLAR VE İŞ ADAMLARI İLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİÜmraniye Belediyesi Nikâh Sarayı'nda düzenlenen iftar programına katılan Başkan İsmet Yıldırım, salona girişinde masaları gezerek misafirlere Ramazan-ı  Şeriflerinin hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

STK'lar, Kanaat Önderleri, Esnaf, Muhtarlar ve İş adamlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen programda, ezanın okunmasıyla birlikte iftarlar açıldı, dualar edildi. Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen İftar programına Başkan İsmet Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, ilçe protokolü, STK temsilcileri, muhtarlar, esnaflar, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı.


Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmet Yıldırım, "Çok Kıymetli bakanım degerli misafirler bu güzel akşamda bizlerin iftarına teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tabi burada 5 mahallemizden Topağacı, Dumlupınar, Kazım Karabekir, Hekimbaşı ve İnkılap mahallemizin güzel insanları var. Bizim bundan sonraki işimiz bu mahallelerimize acilen dönüşüm yapmamız lazım. Biran evvel buraların toparlanıp yapılması lazım. Dönüşüm projemizi mutlaka birlikte yapmamız lazım. 40-45 yıldır buralarda büyük sıkıntılar çektiniz. Susuz kaldınız. Çamurlu yollardan gittiniz. Tapunuz yoktu. Ama hayat devam ediyor. Sizlerin buralarda daha güvenli daha konforlu ve depreme dayanıklı pılanlı şehirlerde oturma hakkınız var. Önce tapularınız halledildi sonra imar durumunuzun vaziyeti bitti. İmar geldi. Ondan sonra ada bazlı işlemlere başlıyoruz dedik ve başladık. İstanbul'umuzda 650 bin konutluk projelerinin bitmesi lazım ki söz konusu depreme hazır gelelim. Bizim bu mallelerimizde ise yaklaşık 30-35 bin konutluk dönüştürmemiz lazım. Bizler bunu sizlerle birlikte yapacağız. Ya yapacağız. Ya yapacağız. Bakın görüyorsunuz yaptığımız mahallelerde finans şehirde 130 evi yıktık iki sene içinde teslim ettik. Pırıl pırıl yerler oldu. İşte bakın Hekimbaşı'nda başladık. Kaba inşaatlar ve ince işler devam ediyor. Geçen gün oraya gittim numune daireler yaptık. Lüks bir bina da olabilecek her şey var. Şimdi Topağacı mahallemizde bin 176 konutta çalışmalara başladık. Bizim bütün mahallelerimizde konutları ayağa kaldırmamız lazım. Yeni yolların, yeni yeşil sahaların yapılması lazım. Biz buraları inşallah 5 senede bitiririz. Ama sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Sizler bize destek verin. Bizler sizin hizmetkarınızız" dedi.

 

 

 

FOTO GALERİ