ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan Yıldırım, Koronavirüs Denetimine Katıldı

Tarih : 06 Ağustos 2020
Başkan Yıldırım, Koronavirüs Denetimine KatıldıÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgenin ardından kontrollü sosyal hayat döneminde “sağlık için hepimiz için” mottosu ile başlatılan koronavirüs denetimlerine katıldı. Başkan Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ile birlikte Alemdağ Caddesi’ndeki işletmeleri denetledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgenin ardından kontrollü sosyal hayat döneminde “sağlık için hepimiz için” mottosu ile başlatılan koronavirüs denetimlerine katıldı. Başkan Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ile birlikte Alemdağ Caddesi’ndeki işletmeleri denetledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ümraniye’de de gerçekleşen kapsamlı koronavirüs denetimlerine katıldı. Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ile birlikte Alemdağ Caddesi’ndeki işletmelere giren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, işletmelerin kurallara uyup uymadıklarını denetledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Şuan Ümraniye’nin en önemli caddelerinden biri olan Alemdağ Caddesi’nde kaymakamımızla birlikte denetim yapıyoruz. Gördüğümüz kadarı ile esnaf riayet ediyor kurallara. Burada en önemli konu üç kurala dikkat etmek. Hijyene dikkat edeceksiniz, maskeniz olacak, bir de mesafe. Eğer bunu yapmazsak ikinci dalga gelebilir. Dünyada da böyle, şuanda dünya milletleri buna dikkat etmiyor. Bizim önlemlerimiz, hem kaymakamlık olarak hem belediye olarak hem de sivil toplum örgütleri hep beraber bu duyarlılığı gösterip vatandaşlarımızı ikaz etmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki Türkiye daha evvel olduğu gibi önümüzdeki süreçte bu işi daha iyi şekilde idare edecek” şeklinde konuştu.

Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, ”İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Ümraniye’de de salgınla ilgili en yoğun denetimi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz 20 farklı denetim ekibi ve 80 personel ile birlikte belediye başkanımızın, kurum müdürlerimizin ve ilgili  sivil toplum kuruluşu başkanlarının  da katılımıyla hep birlikte sahadayız. Alınan tedbirleri ‘’Sağlık İçin Hepimiz İçin’’ sloganıyla esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz, bu kurallara uyulması konusunda gerekli  hassasiyetin önemini belirtiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyarak bu salgını en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde atlatmış olacağız. Genel olarak baktığımızda, ilçemizde yapmış olduğumuz denetimlerde  esnaf ve vatandaşlarımızın kurallara riayet ettiklerini  büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Son günlerdeki vaka sayıları göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu süreci en az hasarla atlatmak tamamen kurallara uymamıza bağlıdır. Denetimlerimiz de bu doğrultuda devam edecek.Burada amacımız vatandaşlarımızın duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.

Ümraniye’deki denetimler gün boyunca sürdü

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından Ümraniye’de başlayan denetimler gün boyunca sürdü. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, polis ve sağlık ekipleri ile birlikte genelgede belirtilen konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmelere tek tek girerek koronavirüsle mücadele kurallarına uyulup uyulmadığını denetlediler. Bu denetimler sırasında kurallara uymayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulandı.

FOTO GALERİ