ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan Yıldırım Çocuklarla Birlikte Geri Dönüşüm Tesisini Gezdi

Tarih : 20 Aralık 2019
 Başkan Yıldırım Çocuklarla Birlikte Geri Dönüşüm Tesisini GezdiÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım çocuklarla birlikte geri dönüşüm tesisini gezdi. Başkan Yıldırım, “Geri dönüşüm artık bugün modern bir toplumun duyarlı olduğu her konu gibi, duyarlı olunması gereken önemli bir konu” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım çocuklarla birlikte geri dönüşüm tesisini gezdi. Başkan Yıldırım, “Geri dönüşüm artık bugün modern bir toplumun duyarlı olduğu her konu gibi, duyarlı olunması gereken önemli bir konu” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullarda uygulamaya konulan çevre bilinci eğitimleri çerçevesinde, çocuklarla birlikte geri dönüşüm tesisini gezdi. Başkan Yıldırım, Şehit Köksal Karmil Ortaokulu öğrencileri ile birlikte ambalaj atık ayrıştırma tesisini dolaşarak, tesiste yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konularının artık önemli bir gündem maddesi olarak öne çıktığını vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bir kere yüksek standartta tesisler kurarak çevreye duyarlı ve buradaki bu tesis gibi biraz daha geliştirerek, bunu Ümraniye’mizde katı atığın, geri dönüşümün tesislerinin  mutlaka çevre ile   uyum içerisinde olması lazım. İşte burada görüyorsunuz kağıt atıkları, metal atıkları, plastik atıkları ayrıştırılıyor bu tesiste. Daha çok kağıt atık tesisi olarak hizmet veriyor bu tesisimiz. Ümraniye’de biz şehircilik bakanlığımızla birlikte inşallah Anadolu yakasına hitap edecek, büyük bir geri dönüşüm tesisi kuracağız Hekimbaşı’nda. Çok modern bir tesis olacak. Belki İstanbul’da olmayan bir tesisi kuracağız. Çalışmalarımızı yapıyoruz, projelendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocukların bilinçlendirilmesi için Ümraniye Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “Bütün okullarımızda bu geri dönüşüm, sıfır atık konusunda bilinçlendirme, onları eğitme toplantıları yapıyoruz. Bizim hocalarımız gidiyorlar ve böyle yerinde de göstererek, çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyorlar. Anne ve babalarımız çocuklarımızın sözlerine lütfen dikkat etsinler, onlara kulak versinler. Ayrışımı evde başlatalım. Evde başlatmazsak doğaya zarar veririz. Aynı zamanda da ekonomimize de zarar veririz. Binlerce, milyarlarca liramız dolar bazında yurt dışına gidiyor ithalat yaparak. Bakın şu kağıdın yüzde yetmişini, seksenini dışardan geri dönüşüm olarak ithal ediyoruz. Halbuki Türkiye’de kullanılan kağıdı geri dönüştürsek bir lira para dışarıya gitmeyecek” diye konuştu.

Geri dönüşümle birlikte ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlanacağını hatırlatan Başkan Yıldırım, “Onun için geri dönüşüm artık bugün modern bir toplumun duyarlı olduğu her konu gibi, duyarlı olunması gereken önemli bir konu. Ben bu konuda çalışan herkesi, başta bakanlığımız, geri dönüşüm tesisinde çalışan elemanlarımızdan işadamlarımıza ve belediyelerimize kadar herkese çok çok teşekkür ediyorum. Tabi çocuklara teşekkür ediyorum. Bunlarla biz ayaktayız. Geri dönüşümü geleceğimiz olan bu çocuklarımız sağlayacak” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ