ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

BAŞKAN İSMET YILDIRIM AKİT TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Tarih : 08 Mart 2021
BAŞKAN İSMET YILDIRIM AKİT TV'NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDUÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AKİT TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan İsmet Yıldırım, AKİT TV’de Murat Şahin’in sunduğu programa katılarak, konuşmasına kadınların öneminden bahsederek başladı. “Kadınlar bizim her şeyimizdir” diyen Başkan İsmet Yıldırım, “Hem İslami hem de insani olarak bir erkeğin, bir kadına olan şiddetini kabul etmiyorum” dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne Ümraniye’de yaptıklarının altını çizen Başkan İsmet Yıldırım, “Bizim dayanışma ruhumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tüm kamu kuruluşlarımız ve belediyemiz olarak pandemi sürecinde büyük işler yaptık. 1270 noktada ilaçlama ve 92 noktada da dezenfektan çalışması yaptık. 65 yaş üstü yaşlılarımızın evlerine giderek aşılarını yaptık ve ailelere 2 öğün sıcak yemek götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. Çünkü bizler, halkın derdiyle dertleniyoruz” dedi.

“Ümraniye’de ilklere imza attık”

Yeni yapılan parklar, kapalı yüzme havuzları, spor parkları ve millet bahçeleri ile Ümraniye’nin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Başkan Yıldırım, “Yoğun katılımların yaşandığı, vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirdiği; Kitap Fuarı, Kar Festivali, Drift Festivali ve Uçurtma Festivali ile Ümraniye’de ilklere imza attık” dedi.

“Kültür, Sanat ve Spor Ümraniyemiz için olmazsa olmazımız”

“Belediyecilik; sadece yol, kaldırım, park ya da binalar yapmak değildir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, “Daha sağlıklı nesillerin ortaya çıkması için kültür ve sanata büyük önem veriyoruz” dedi.

“Ümraniye’de Sokak Hayvanlarımız Emin Ellerde”

“Hayvan Barınağımızı yenileyerek, daha temiz bir ortamda hizmet vermeyi sürdürüyoruz diyen Başkan Yıldırım, “Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren hayvanları sevme alışkanlığı kazandırmalıyız. Çünkü hayvanları seven, insanları da sever” şeklinde konuştu.

İmar planları hakkında da bilgi veren Başkan Yıldırım, “Ümraniye; zemini sağlam bir ilçe olmasından dolayı diğer ilçelere göre daha avantajlı bir durumda. Yüzde 60’a yakın binamızda depreme dayanıklı hale getirilmiş. Belediye olarak; mahallelerimizde 1/1000’lik uygulamalı imar planımızı tamamladık. İBB’den onay bekleniyor. Öte yandan vatandaşlarımız için Elmalıkent Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ni hizmete açtık. Yapı ruhsatlandırma, iskanların hızlanması için ciddi çalışmalar yapıyoruz.  22 senedir çözülemeyen imar planlarını çözdük” diyerek konuşmasını noktaladı.