ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan İsmet Yıldırım, 23 Nisan Coşkusunu Çocuklarla Birlikte Yaşadı

Tarih : 23 Nisan 2019
 Başkan İsmet Yıldırım, 23 Nisan Coşkusunu Çocuklarla Birlikte Yaşadı23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Mehmet Akif İlkokulu’nda düzenlenen kutlamalara Başkan İsmet Yıldırım da katılarak, çocukların sevincini paylaştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Mehmet Akif İlkokulu’nda düzenlenen kutlamalara Başkan İsmet Yıldırım da katılarak, çocukların sevincini paylaştı.

Türkiye’nin ilk milli, dünyanın ise tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ümraniye’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Mehmet Akif İlkokulu’nda düzenlenen kutlamalara İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ziya Durmuş Çiftçioğlu, muhtarlar, STK Temsilcileri, okul müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda birer konuşma yapan Okul Müdürü Eyüp Sultan Yüksel ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, güzel günler diledi.

Çocuklarla bir araya gelerek onların mutluluğuna ortak olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Size armağan edilen dünyada ilk ve tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizin hürriyet, demokrasi ve kalkınmasında sembol olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 99. yıl dönümünü büyük bir heyecanla, mutlulukla kutluyoruz. Egemenlik bayramıyla çocuk bayramının aynı gün olması gösteriyor ki siz değerli çocuklarımızın omuzlarında büyük bir yük var. Çünkü sizler bu yurdun temelisiniz” dedi.

BAŞKAN İSMET YILDIRIM, “EGEMENLİĞİMİZİ SİZLER KORUYACAK, YARININ TÜRKİYE’SİNİ SİZLER İNŞA EDECEKSİNİZ”

“Egemenliğimizi sizler koruyacak, yarının Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan İsmet Yıldırım, “Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancım tamdır. Sizlere düşen en büyük görev; gelişen teknolojiye açık, okuyan, sorgulayan, araştıran, dürüst, çalışkan, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olabilmektir İşte bu şekilde ecdadımızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyetini sizden sonraki nesillere daha güçlü ve daha sağlam bir şekilde yarınlara taşıyabilirsiniz. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisan’lar çok önemlidir. Bizler de ülkemizi geleceğe taşımadaki duyarlı çabalarınızda sizlere destek vererek her zaman yanınızda olacağız. Bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Siz çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Hepinize güzel günler diliyorum” dedi.

Renkli görüntülerin yaşandığı program, okul öğrencilerinin şiir okuması, folklor gösterisi ve halk oyunlarıyla sona erdi.

FOTO GALERİ