ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Bakan Kasapoğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Açılışını Yaptı

Tarih : 11 Eylül 2020
Bakan Kasapoğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Açılışını YaptıÜmraniye’de dört ayda yapımı gerçekleştirilen Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu ve altı çok amaçlı saha, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı bir törenle açılarak hizmete sunuldu. Bakan Kasapoğlu, “Hem havuzlarımız var hem su kaynakları itibari ile zengin bir ülkeyiz. O yüzden diyoruz ki yüzme bilmeyen kalmasın. Ve bu yolda bu yıl bir milyon hedef koyduk. Ve bu bir milyon hedefi pandemiye rağmen inşallah yıl sonunda aşarak gerçekleştireceğiz ve her gün çıtayı daha yukarı

 

Ümraniye’de dört ayda yapımı gerçekleştirilen Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu ve altı çok amaçlı saha, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı bir törenle açılarak hizmete sunuldu. Bakan Kasapoğlu, “Hem havuzlarımız var hem su kaynakları itibari ile zengin bir ülkeyiz. O yüzden diyoruz ki yüzme bilmeyen kalmasın. Ve bu yolda bu yıl bir milyon hedef koyduk. Ve bu bir milyon hedefi pandemiye rağmen inşallah yıl sonunda aşarak gerçekleştireceğiz ve her gün çıtayı daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile yapımını gerçekleştirdiği üç yarı olimpik yüzme havuzundan biri olan Topağacı Mahallesi’ndeki Beytullah Eroğlu Yüzme Havuzu hizmete açıldı. Yarı olimpik yüzme havuzu ve Ümraniye’de yapılan altı çok amaçlı sahanın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, yüzme havuzuna ismi verilen paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu ve vatandaşlar katıldı.

“Çıtayı daha yukarılara taşıyacağız”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, “Türkiye hem içerden hem de dışardan bir çok engele rağmen yoluna hızla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vizyonuyla durmadan, yorulmadan, gayretle, inançla,  bir ve beraber olarak devam ediyor ve devam edecek. Bu çerçevede hamdolsun her alanda ekonomisi ile sanayisi ile eğitimi ile sağlığı ile her alanda iddialı olduğumuz gibi, sporda da iddiamız var. Hem de zirveye iddiamız var. Zirveye olan iddiamızı da gayretle yine bu gördüğümüz gibi işbirlikleri ile hamdolsun her geçen gün daha yukarılara taşımanın sevinci içerisindeyiz. Heyecanı içerisindeyiz. İnşallah hem bugünlerin hem yarınların şampiyonlarını, Beytullah kardeşimiz gibi göğsümüzü kabartacak, bizleri gururlandıracak, bu şanlı bayrağı dalgalandıracak şampiyonları yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni açılan yüzme havuzunun hayırlı olmasını temenni eden Bakan Kasapoğlu, “Yüzme bizim bakanlık olarak en önemli projelerimizden bir tanesi. Zira ülkemizde pek çok tesis bu anlamda havuzlarımız olsun, bu yaz havuz olmayan yerlere portatif havuzlar kurduk. Bir yandan gördüğünüz gibi havuz inşaatlarımız devam ediyor. Yüzlerce bu minval üzerine tesis ettiğimiz havuzlarımız Türkiye’nin dört bir tarafında yükseliyor. Hem havuzlarımız var hem su kaynakları itibari ile zengin bir ülkeyiz. O yüzden diyoruz ki yüzme bilmeyen kalmasın. Ve bu yolda bu yıl bir milyon hedef koyduk. Ve bu bir milyon hedefi pandemiye rağmen inşallah yıl sonunda aşarak gerçekleştireceğiz ve her gün çıtayı daha yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Bu tesisler gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak”

Göreve geldikten sonra yaşanabilir bir Ümraniye için çalıştıklarını ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Eğitime, kültüre, sanata ve sportif faaliyetlere verdiğimiz önemle başta gençlerimiz olmak üzere insanımıza dokunan projeler üretmeye çalışıyoruz. Halka dokunan, pozitif katkılar sunan projeler üretiyoruz. Kaliteli hizmet anlayışıyla, tecrübemizle bunları ilçemize yansıtmaya çalışıyoruz. Çok şükür Ümraniye’mize yakışır projeler yapıyor ve bunları bir bir hizmete açıyoruz. Bugün burada Topağacı Mahallemizde açılışını yapacağımız “Beytullah Eroğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu”muzun Ümraniye’miz için ve özelikle gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bunun gibi iki yerde daha havuz çalışmalarımız bitmek üzere, onları da yakın bir zamanda Ümraniye’mize kazandırmış olacağız inşallah. Tabi bunlar yeterli mi değil. Çok büyük bir olimpik yüzme havuzun temelini inşallah çok kısa zamanda atacağız” diye konuştu.

Ümraniye’de daha bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirten Başkan Yıldırım, “Bu tesisimiz gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak ve spor alışkanlığı kazandıracaktır. Havuzlarımız, spor salonlarımız ve pek çok branşa hitap edecek çoklu spor alanlarımızı, aşama aşama hizmete açıyoruz. Yedi yirmi dört çalışacak tesislerimiz, inşallah en güzel şekliyle Ümraniye’nin bugününe ve yarınlarına katkı sağlayacak. Tabi bugün havuzumuzla birlikte altı ayrı basketbol sahamızın da açılışını yaparak gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Gençler bizim için çok değerli. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hayata ve geleceğe daha sağlıklı hazırlanmaları için elimizden gelen her fedakârlığı yapıyoruz. İnanıyorum ki burada birçok kişi yüzme sporunu geliştirecek veya yüzme öğrenecek. Ama temennimiz buradan milli sporcuların çıkması. Bu vesileyle ilçemize ve ülkemize profesyonel sporcular yetiştirmek istiyoruz. Ümraniye’miz bir spor şehri olacaktır inşallah” dedi.

Yüzme havuzuna ismi verilen paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu ise, “2017’de Mexico City Dünya Şampiyonası’nda herkese İstiklal Marşı söylettiğim duyguları yaşıyorum. Bunun için teşekkür ediyorum. Örfümüze, adetimize sahip çıkan nice sporcular yetiştirmeye sebep olur inşallah diyerek teşekkür ediyorum. Bir sporcu için tarifi mümkün olmayan duygular. İsmimim bu havuzda yaşatılması benim için apayrı bir duygu. Arkadaşlarıma istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerine inanmalarını öneririm. Ben istedim, hayal kurdum ve başardım" dedi.

Topağacı Mahallesi’nde yapılan yarı olimpik yüzme havuzuna 2015 yılında Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 40.27’lik derecesiyle 50 metre sırt üstünde dünya 3’ncüsü olan, 50 metre kelebekte ise 30.00’lık derecesiyle dünya 4’ncüsü olan ve yüzmede çok sayıda başarıya imza atan paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu’nun ismi verildi. Toplam bin 774 metre karelik kapalı alana sahip Beytullah Eroğlu yarı olimpik yüzme havuzunda 12,5 m x 25 m uzunluğunda yüzme havuzu, yönetim odası, bay bayan soyunma odaları, antrenör odası, duşlar, personel soyunma odaları, yemekhane  ve engellilere yönelik bay bayan duşlar yer alıyor.

Öte yandan yeni hizmete giren basketbol sahaları ise ise Cemil Meriç Mahallesi Sabahattin Sokak, Esenşehir Mahallesi Rençber Sokak, Çakmak Mahallesi Gurbet Sokak, Çamlık Mahallesi Gurbet Sokak İkbal 1 Parkı yanında, Tatlısu Mahallesi Hüner Sokak, Atakent Mahallesi Yasemin Sokak içerisinde bulunan Endülüs Parkı’nda sporseverlerin hizmetine sunuldu.

FOTO GALERİ