ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Arama Kurtarma Eğitimi Alan Gönüllülere Sertifika

Tarih : 19 Kasım 2020
Arama Kurtarma Eğitimi Alan Gönüllülere SertifikaÜmraniye’de arama ve kurtarama eğitimlerini başarı ile tamamlayan DAYMED üyesi gönüllülere, sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Türkiye’nin arama ve kurtarma faaliyetlerinde önemli bir mesafe aldığını kaydederek, kentsel dönüşüm konusunda da hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Ümraniye’de arama ve kurtarama eğitimlerini başarı ile tamamlayan DAYMED üyesi gönüllülere, sertifika verildi.  Sertifika töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Türkiye’nin arama ve kurtarma faaliyetlerinde önemli bir mesafe aldığını kaydederek, kentsel dönüşüm konusunda da hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Namık Kemal Mahallesi’nde arama kurtarma eğitimlerine katılan Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği üyesi 29 gönüllüye, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği(DAYMED) Başkanı Ayhan Keçe, İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Arama Kurtarma Eğitim Koordinatörü İbrahim Topal, İHH Ümraniye temsilcisi Talip Enes  ile sertifika almaya hak kazanan gönüllüler katıldı.

Afetlerin dünyanın gündeminde olduğu gibi Türkiye’nin de gündeminden  düşmediğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Afetler sadece depremler değil, seli var, yangını var, tufanı var,  rüzgarı var.. Bizde daha çok sel ve depremler yaşanıyor. Bazen de çıkan yangınlar gündeme geliyor ama bu afetlere alışmak lazım. Türkiye olarak deprem artık Türkiye’nin gerçeği haline geldi. Çünkü Türkiye’nin  haritasına baktığımız zaman üçte ikisi deprem kuşağında. Depreme alışmak için ne yapmak lazım. Bilgiye sahip olmak lazım. Hem binalar konusunda hem yollar konusunda hem yapılan bütün kamu binaları konusunda. O bilgiler fizik, kimya, biyoloji ve  matematikten geçiyor. O matematiğe göre de hareket etmek gerekiyor. Japonlar bunu beceriyorsa, başarıyorsa biz niye başarmayalım. Yani bilgiye sahip olursak bu bilgiyle bir şeyler inşa ederiz. O zaman deprem öldürmez, eksik bilgiyle yapılan binalar öldürür. Bizim planlamayla alakalı problemimizi  çok acilen bitirmemiz lazım” dedi.

 Türkiye’nin gerek arama kurtarma faaliyetleri konusunda, gerek afet öncesi hazırlık ve toplanma yerleri konusunda önemli mesafe aldığını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Bizim şimdi en önemli işimiz kentsel dönüşümde hızlı hareket edip yeni bir yasa ile bunu belki faizsiz bir durumla, vatandaşa bir an evvel aktarıp binaların yenilenmesini temin etmek.  Bunu tek başına ne belediyeler yapabilir, ne devlet yapabilir. Hep beraber bunu yapmamız gerekiyor. Vatandaş bu bilince ulaşacak. Belediyeler bu işin içerisine kolunu uzatacak. Elini değil gövdesini koyacak. Devlette zaten düzenlemeyi yapacak. Ondan sonra işler düzelecek” şeklinde konuştu.

İzmir depreminde görev alan başta arama kurtarma ekipleri olmak üzere tüm kurumlara teşekkür eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, arama kurtarma eğitimlerine katılan gönüllülere sertifikalarını verirken, İzmir depreminde görev alan arama kurtarma görevlilerine ise plaket takdim etti.

FOTO GALERİ