5. Geleneksel Halk Oyunları'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Tarih : 30 Nisan 2019
5. Geleneksel Halk Oyunları'nda Ödüller Sahiplerini BulduÜmraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Halk Oyunları’nda yarışmayı kazananlar belli oldu. Öğrencilerin hünerlerini sergilediği yarışmada ailelerde bu heyecana ortak oldu.

Halk oyunları, gelecek kuşaklara aktarılması gereken önemli kültür zenginliklerimizdendir. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların millî kültürümüzü tanımalarını, müzikal-dans ve sanat yönünden gelişimlerini halk oyunlarıyla sağlayabiliriz. Bu sebeple Ümraniye Belediyesi de 5. Geleneksel Halk Oyunları Festivali sayesinde çocukların sosyal hayata karışmalarını ve kendilerine güven duymalarını sağlıyor. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisiyle başlayan program ortaokul öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Halk Oyunları Yarışması’na 21 okuldan 504 öğrenci katılarak, 4 dalda yarıştı. Öğrencilerin sergilediği gösteriler salondan büyük alkış topladı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir yaptığı konuşmada, halk oyunlarının bu yıl beşincisinin düzenlendiğine değinerek, “Yarışmalara katılan tüm çocuklarımızı ve bizleri yalnız bırakmayan ailelerimize teşekkür ediyorum. Bizim gönlümüzde hepiniz birincisiniz” dedi. Konuşmasına "Belediye Başkanımız İsmet Yıldırım'ın selamlarını iletiyorum" diyerek devam eden Özdemir, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından dereye girenlere ödülleri takdim edildi.