ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

30 Farklı Ülkeden 400 Üniversite Öğrencisi Kardeşlik İftarında Buluştu

Tarih : 12 Mayıs 2019
30 Farklı Ülkeden 400 Üniversite Öğrencisi Kardeşlik İftarında BuluştuÜmraniye Belediyesi, iftar sofraları ile birlikteliğin arttığı, yardımlaşmanın ve paylaşmanın anlam kazandığı Ramazan ayın da, “Gönlümüz Bir Soframız Bir” sloganıyla ülkemizde üniversite eğitimi alan 30 farklı ülkeden 400 üniversiteli genci kardeşlik sofrasında buluşturdu. Programa katılan Başkan Yıldırım, “Dünyanın dört bir köşesinden gelerek hem Türkiye’mizi hem de soframızı şenlendirdiniz” dedi.

Ümraniye Belediyesi, iftar sofraları ile birlikteliğin arttığı, yardımlaşmanın ve paylaşmanın anlam kazandığı Ramazan ayın da, “Gönlümüz Bir Soframız Bir” sloganıyla ülkemizde üniversite eğitimi alan 30 farklı ülkeden 400 üniversiteli genci kardeşlik sofrasında buluşturdu. Programa katılan Başkan Yıldırım, “Dünyanın dört bir köşesinden gelerek hem Türkiye’mizi hem de soframızı şenlendirdiniz” dedi.

Ümraniye’de kardeşlik sofraları kurulmaya, Ramazanın bereketi paylaşılmaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde; Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD), Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı, Mihmandar Uluslararası Öğrenci Derneği, Mihrimah Uluslar arası Öğrenci Derneği ile Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği’nin katkılarıyla 30 farklı ülkeden 400 gencin katıldığı kardeşlik iftarı Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşti. İftar programına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve misafirler katıldı. Program Senegal’li öğrencinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan gençler hep birlikte iftar yaptı.

Tek tek masaları gezen Başkan İsmet Yıldırım, gençlerle yakından ilgilenerek “Gençleri Türkiye’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını, bugün iftar bizden sohbet muhabbetse onlardan. Bu sayede de gönül köprüsü kuruyoruz” dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir yaptığı konuşmada, “Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimize, mazlum coğrafyaya yardım eylesin” dedi. “Gençlerle iftar sofrasında buluştukları için mutlu olduklarını da belirten Özdemir, “Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN İSMET YILDIRIM, “BU İFTAR YEMEĞİ GÖNÜL KÖPRÜSÜ NİTELİĞİNDEDİR”

Gençlerin büyük coşkusuyla karşılaşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Dünyanın dört bir köşesinden gelerek hem Türkiye’mizi hem de soframızı şenlendirdiniz. Kardeşlik iftarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’a bizleri bir kez daha ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı gönül dünyamıza hoş geldi, sefalar getirdi. Gönüllerin merhamet dolduğu, en katı yüreklerin bile iman ateşiyle ısındığı, sevgi ve saygının esas olduğu, bolluk ve bereketin yaşandığı bu ay Müslüman âlemine bahşedilmiş en güzel hediyelerden birisidir” dedi.

“Ramazan ayı toplumsal birlikteliği sağlayan yardımlaşma, mutluluk, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı mübarek bir aydır” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, “Bugün, Ümraniye’de İslam kardeşliğinin en güzel örneklerinden biri yaşanıyor. Aynı dili konuşmayan fakat aynı inancı paylaşan Müslüman kardeşlerimizle orucumuzu birlikte açıyoruz. Rabbim kabul eylesin. Dünyanın birçok bölgesinde Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Yüreğimiz yanıyor. İnşallah bu mübarek ramazan ayı zulmün sona erdiği, barış ikliminin hakim olmasına vesile olur” dedi.

Başkan İsmet Yıldırım, “Ramazan ayı gibi diğer 11 ayda da kardeşliğimizi sürdürmeli, birbirimize kenetlenmeliyiz. Bu konuda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü bizim ülkemizin başındaki lider aynı zamanda sizin de lideriniz. Tüm İslam ülkeleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İslam’ın lideri olarak görüyor. Özellikle son yıllarda Müslümanların birbiriyle olan bağı daha da güçlendi. İşte bunun sebebi de dünya beşten büyüktür diyen mazlumların ve masumların lideri Cumhurbaşkanımız sayesinde olmuştur. Allah’a hamd olsun bugünlere dimdik ayakta geldik. Huzur ve mutluluk içerisinde orucumuzu açma imkânına sahibiz. Farklı ülkelerden olabiliriz, ama hepimiz burada, aynı sofra etrafındayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, daha nice sofralarda bize omuz omuza, bir arada olmayı nasip etsin” dedi.

Başkan Yıldırım, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne Rabbim bizleri sağ salim ulaştırmayı nasip eylesin. Ramazan’ın ülkemize, İslam âlemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim bizleri bu ayın feyzinden en iyi şekilde istifade eden kullarından eylesin. Gecemiz mübarek olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Program Türkiye’de üniversite okuyan ve Ümraniye’nin kardeşlik iftarında buluşan gençlerin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

FOTO GALERİ