ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

19. GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARI BAŞLIYOR

Tarih : 30 Ocak 2023
19. GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARI BAŞLIYORÜmraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 19.sunu başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 19.sunu başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, para ödülü ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar. Yarışmaların seçici kurulu ise, tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşmaktadır.

Sanatçı Bakışıyla “TÜRKİYE YÜZYILI” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 19.su düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 30 bin TL, ikinciye 25 bin TL, üçüncüye 20 bin TL ve mansiyonların her birine 5 bin TL para ödülü verilecektir. Bu yılki konusu “TÜRKİYE YÜZYILI” olarak belirlenen yarışmada; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Türkiye Yüzyılı” hedefiyle vurguladığı vizyonun, sanatçı bakışıyla tuvale çizilmesi istenecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecektir. Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekânlarda sergilenecektir.

Önemli Not: Resim yarışması için son başvuru tarihi 21 Temmuz 2023 Cuma günü (mesai bitimine kadar) uzatılmıştır.

Resim Yarışması Şartnamesini İncelemek için Tıklayın

“SERBEST” Temalı Hikâye Yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 19. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “SERBEST” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL ve mansiyonların her birine 4 bin TL para ödülü verilecektir. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacaktır. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 26 Mayıs 2023 Cuma günü (mesai bitimine kadar) olacak.

Hikâye Yarışması için Tıklayın

“SERBEST” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 19.sunu düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacaktır. Konusu “SERBEST” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden esere 20 bin TL, ikincilik alan esere 15 bin TL, üçüncülük alan esere 10 bin TL ve mansiyonların her birine 4 bin TL para ödülü verilecektir. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacaktır.

Şiir yarışması için son başvuru tarihi 26 Mayıs 2023 Cuma günü (mesai bitimine kadar) olacaktır.

Şiir Yarışması için Tıklayın

Başkan İsmet Yıldırım: “Bir yandan edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandırırken, diğer yandan milletimizin yüksek ruhunu besleyecek eserler ortaya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz.”

Bu sene 19.su düzenlenen Ümraniye Belediyesi hikâye, şiir ve resim yarışmaları hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yetenek sahibi kişileri sanat ve edebiyata teşvik eden bu yarışmalarla belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. “Kültür ve sanata verilen desteğin tüm toplum üzerinde meydana getireceği olumlu etkinin farkında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumlar milli hedeflerin motivasyonu ile gelişirler. Bizler bunun bilincinde olarak kültür ve sanat etkinliklerinin seviyesini her zaman daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz.” diye vurgulayan Başkan İsmet Yıldırım, yarışmaların bu yıl da büyük bir ilgi uyandıracağına inandığını belirtti.

Yarışmalara 81 bin’i aşkın eser gönderildi

2004 yılından itibaren devam etmekte olan yarışmalar; hikâye, resim ve şiir alanlarında bu güne kadar toplamda 90 bini aşkın eser gönderildi. Bu yarışmalar sonucunda 18 şiir kitabı, 33 hikâye kitabı ve 18 resim kataloğu yayımlanıp edebiyat ve sanat dünyasına armağan edildi.

 

 

FOTO GALERİ