17. GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Tarih : 28 Haziran 2021
17. GELENEKSEL  RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDIÜmraniye Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 17.si düzenlenen; sanat ve edebiyat dünyasında bir marka hâline gelen Geleneksel Resim Yarışması sonuçları belli oldu.

Ümraniye Belediyesi’nce her yıl düzenlenen ve yeni yeteneklerin sanat dünyasına kazandırılması hedeflenen yarışmaya, ülkemiz sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da sanatçılar katıldı. Bu yıl resim yarışmasına 106 adet eser geldi. Alanında uzman sanatçı ve akademisyen kadronun seçici kurulunda bulunduğu yarışmada, dereceye giren eserler bell

Koronavirüs uygulamaları kapsamında alınan tedbirler sebebiyle, Ümraniye Belediyesi 17. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları ödül töreni; kültür sanat etkinliklerinin düzenlenmesi için elverişli koşulların oluştuğu ilk fırsatta gerçekleştirilecek. Tören tarihi kurumsal www.umraniye.bel.tr internet sitemizden duyurulacak, ayrıca katılımcılara mesaj olarak gönderilecek.

17. Geleneksel Resim Yarışması Sonuçları

Ümraniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Kahraman Sağlık Çalışanları” konulu Geleneksel 17. Resim Yarışması seçici kurulu, 26.06.2021 tarihinde Ümraniye Belediye Merkez Binası’nda toplandı.

Üyeler, yarışmaya gönderilen 106 eseri aşamalı olarak değerlendirmeye tabi tutarak isimleri belirtilen sanatçıların eserlerine 1., 2. ve 3’ncülük ödülleri ve 10 mansiyon ödülü verilmesine; ayrıca isimleri belirtilen sanatçıların eserlerinin sergilenmeye değer görülmesine oy birliği ile karar verildi.

NOT: Şiir ve Hikâye Yarışmaları sonuçları jüri değerlendirmeleri devam etmesi sebebiyle

05 Temmuz 2021 Pazartesi günü internet sitemizden ilan edilecek.

RESİM YARIŞMASI ÖDÜL KAZANAN ESERLER

28 NURCAN ÜNAL
29 NURAY ERGİNDİR CEMİL TAŞÇIOĞLU ANISINA
30 KÜBRA DEMİR

Resimlerin Geri İadesiyle İlgili Açıklama:

*Ödül ve sergilenme listesinde yer almayan resimlerin makbuz karşılığında, Kültür İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0216 443 56 00/1350) 1 ay içerisinde alınması gerekiyor. Sergilenme alan eserlerin teslimi sergi programlarından sonra yapılacak olup, sergi programları ve teslim alma bilgileri eser sahiplerine telefon ve mesajla haber verilecek.