17. GELENEKSEL HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARININ SONUÇLARI BELLİ OLDU

Tarih : 06 Temmuz 2021
17. GELENEKSEL HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARININ SONUÇLARI BELLİ OLDUÜmraniye Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 17.si düzenlenen; sanat ve edebiyat dünyasında marka hâline gelen Hikâye ve Şiir yarışmalarının sonuçları açıklandı.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 17.si gerçekleştirilen Geleneksel Hikâye ve Şiir yarışmaları sona erdi. Yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyasına kazandırılması açısından büyük öneme sahip yarışmalara, ülkemiz edebiyat ve sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da katılımlar gerçekleşti. Bu yıl hikâye yarışmasına 2.023 adet hikâye, şiir yarışmasına ise 1.968 adet şiir gönderildi. Alanında uzman bir edebiyatçı ve akademisyen kadronun seçici kurulunda bulunduğu yarışmalarda uzun süren değerlendirmeler sonunda, dereceye giren eserler belli oldu.

Yarışmaların ödül töreni bilgisi ise, ileriki günlerde internet sitesinden duyurulacak olup, ayrıca katılımcılara mesaj olarak gönderilecektir.

Ümraniye Belediyesi “Serbest” Konulu 17. Geleneksel Hikâye Yarışması Sonuçları

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Serbest” konulu 17. Geleneksel Hikâye Yarışması Seçici Kurulu, yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve 10 mansiyon eseri belirledi.

Yarışma sonucunda isimleri belirtilen katılımcıların eserlerine ödül ve mansiyonların verilmesine oy birliği ile karar verildi.

NO KATILIMCININ ADI-SOYADI HİKÂYENİN ADI DERECE
1 OĞUZHAN AÇIKALIN BATI'NIN KUBBESİ BİRİNCİLİK
2 GÜL SENA GÖKDUMAN LEYLA'NIN ZEYTİNLERİ İKİNCİLİK
3 MEHMET AKİF DUMAN BİSKÜVİ KOKUSU ÜÇÜNCÜLÜK
1 ARİF SEMİH SULUBULUT İBNİ HATTAT (NAM-I DİĞER) DELİBİRADERİN HİKÂYESİ MANSİYON
2 SÜMEYRA ÖZTÜRK ŞAHİN DEĞİRMEN MANSİYON
3 GÜLAY LEYLEK DALINI ÇATLATAN NAR MANSİYON
4 DURMUŞ KAYA ÇINARIN DİBİNDEKİ MEANDER MANSİYON
5 ALİ KATKAT HİLAL İLE MEHMET MANSİYON
6 MENEKŞE OKYAY ĞUFRANEKE RABBENA MANSİYON
7 AYHAN AKMAZ KATRANCI MANSİYON
8 SALİHA FERŞADOĞLU İLHAN YEDİ KOLLU DENİZ YILDIZI MANSİYON
9 HAKAN YAŞAR KUŞ TAMİRCİSİ MANSİYON
10 MAHMUT AYDIN İÇİ YANIK MEKTUP MANSİYON

Ümraniye Belediyesi  “Kahramanlık Şiirleri” Konulu 17. Geleneksel Şiir Yarışması Sonuçları

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Kahramanlık Şiirleri” konulu 17. Geleneksel Şiir Yarışması Seçici Kurulu, yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve 10 mansiyon eseri belirledi.

Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, isimleri belirtilen katılımcıların ismi geçen eserlerine ödül ve mansiyon verilmesine oy birliği ile karar verildi.

NO KATILIMCININ ADI-SOYADI ŞİİRİN ADI DERECE
1 YUNUS KARA  İKİ DEVLET TEK MİLLET BİRİNCİLİK