Haberler & Duyurular
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 18. GELENEKSEL SPOR OYUNLARI İÇİN START VERDİ
20 Kasım 2025
Ümraniye Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği 18. Geleneksel Spor Oyunları Şehit Polis Şeyda Yılmaz Sezonu görkemli bir lansman ve fikstür çekimiyle başladı. Programda ilçedeki 100 okula yapılacak spor malzemesi dağıtımı da tanıtıldı.
Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Eski Fifa Kokartlı Türk Futbol Hakemi Fırat Aydınus, Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çamdereli, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen ve spor eğitmenleri ile öğrenciler katıldı.
Filistin Temalı Duygu Dolu Koreografi Salonda Alkış Topladı
Programda spor eğitmenleri ve öğrenciler, “Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık” isimli Filistin şiirini okuyarak duygu dolu bir koreografi gerçekleştirdi. Etkinlik izleyicilerden büyük alkış aldı.Ayrıca Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, bir öğrencinin isteği üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile salondan görüntülü görüşme yaptı. Bakan Aşkın Bak, Ümraniye’de spora verilen önemden dolayı Başkan İsmet Yıldırım’a teşekkür ederek 100 öğrenciyi Mart ayındaki A Milli Takım maçına davet etti.
Eski FIFA Kokartlı Hakem Fırat Aydınus, konuşmasında Ümraniye’de spora verilen değere dikkat çekerek: “Ümraniye Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımlar gerçekten takdire şayan. Bu çalışmaların gençlere büyük fırsatlar sunduğunu görüyoruz. Başta Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Başkan İsmet Yıldırım, “18 Yıldır Aralıksız Devam Eden Bir Spor Geleneği”
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konuşmasında, Ümraniye Belediyesi olarak 18 yıldır aralıksız şekilde Geleneksel Spor Oyunları’nı düzenlediklerini belirterek şunları söyledi: “Biz sporu ayrı bir yere koyuyoruz. Göreve geldiğimde ilçemizde yıllık spor faaliyetlerine katılım 6–7 bin civarındaydı. Bugün ise 100 binin üzerine çıkan bir katılım seviyesine ulaştık. Bu gerçekten büyük bir başarıdır. Yaklaşık 178, yani 200’e yakın okulumuzun bu etkinliklerde yer alacak olması da bizim için gurur verici” dedi.
“Gençler İçin Eğitim Kadar Spor da Şart”
Gençlere seslenen Başkan İsmet Yıldırım, “Sizleri seviyoruz. Sadece öğrenim görmek bir insan için yeterli değildir; spor da hayatın önemli bir parçasıdır. Sporsuz bir hayat olmaz. Aklınıza hangi spor branşı gelirse Ümraniye Belediyesi’nde mutlaka bir karşılığı vardır.” dedi.
“Cumhurbaşkanımız Tüm Spor Branşlarına Destek Veriyor”
Konuşmasında futbolun tüm dünyada öne çıkan bir branş olduğuna dikkat çeken Başkan İsmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eski bir futbolcu olmasına rağmen tüm spor dallarına büyük destek verdiğini vurguladı. “Sayın Cumhurbaşkanımız, sporun altyapısına çok büyük yatırımlar yaptı. Bugün Türkiye; yüzmede, voleybolda, basketbolda ve daha birçok branşta uluslararası başarılar elde ediyorsa bu desteklerin sonucudur.” ifadelerini kullandı.
“Başarı Çalışanların Yanındadır”
“Artık mazeretimiz yok” diyen Yıldırım, “Çalışırsak başarı geliyor, çalışmazsak gelmiyor. Çok şükür bugün ülke olarak birçok dalda önemli dereceler elde ediyoruz.” dedi.
“Türkiye’nin En Büyük Olimpik Yüzme Havuzu Ümraniye’ye Geliyor”
Konuşmasının sonunda Ümraniye’ye yapılacak yeni spor tesislerine de değinen Başkan İsmet Yıldırım, “Bize her zaman destek olan Cumhurbaşkanımıza ve Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’nin en büyük olimpik yüzme havuzunun temelini de 1–2 ay içinde atacağız. Bu yatırım da gençlerimizin sporla daha fazla buluşmasına vesile olacak.” şeklinde konuştu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu yaptığı konuşmada Ümraniye’de yürütülen çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, Başkanımızın Hekimbaşı’nda ortaya koyduğu projeler başta olmak üzere birçok önemli çalışmanın kısa zamanda hayata geçeceğine duyduğu inancı dile getirdi. Sezonun Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın ismiyle anılmasının çok kıymetli olduğunu vurgulayan Eminoğlu, “Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Okullara Spor Malzemesi Desteği Sürüyor
Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki devlet okullarına spor malzemesi desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda 37 ilkokul, 39 ortaokul ve 24 lise olmak üzere toplam 100 okula spor malzemesi dağıtılacak. Okullara ulaştırılacak malzeme sayısı ise 3.267 adet olacak.
Bu yıl 18’incisi düzenlenen spor oyunlarına, Ümraniye’deki resmi ve özel okullardan 38.500 öğrenci katılacak. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinden toplam 178 okulun yer aldığı organizasyon; minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerinde kız-erkek olmak üzere 8 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.
15 Branşta 3.250 Müsabaka
Futbol, Basketbol, 3×3 Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Judo, Güreş, Taekwondo, Karate, Atletizm, Hentbol, Badminton, Yüzme, Dart ve Futsal olmak üzere 15 farklı branşta yapılacak olan spor oyunlarında toplam 3.250 müsabaka oynanacak. Turnuvalarda 110 hakem ve gözlemci görev alacak.18 Kasım tarihinde futsal karşılaşmalarıyla başlayacak olan sezonun, 2026 yılı 19 Mayıs haftasında tamamlanması planlanıyor. Müsabakalar boyunca dereceye giren takımlara ve sporculara 307 kupa ve 4.290 madalya takdim edilecek.
