ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Veterinary Affairs

Müdürlüğümüz, bölgesinde Veterinerlik hizmetlerini ilgili kanun, yönetmelik ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütmektedir. Müdürlüğümüzün faaliyetlerini üç başlık altında toplayabiliriz:

1- SALGIN HAYVAN HASTALIKLARIYLA MÜCADELE

Kurban Bayramı döneminde hayvan satış noktalarına gelen tüm hayvanların muayeneleri ve sağlık kontrolleri yapılıyor; kayıt altına alınmakta ve herhangi bir salgın hayvan hastalığının önlenmesi amacıyla hayvan satış noktaları ve mezbahalar periyodik olarak ilaçlarla dezenfekte edilmektedir. Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların şüpheli etleri inceleniyor, insan sağlığı açısından tehlikeli olan etler imha ediliyor.

2- ZOONOZLA MÜCADELE 

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Kanunu'na göre sokaklarda sahipsiz kalan hayvanların durumuna karşı mücadele görevi belediyelere verilmiştir. Misyonumuz sahipsiz ve barınağı olmayan sahipsiz hayvanların sorununu insanca çözmektir. zoonoz için risk faktörü; ve bu hayvanların üremesinin önemli ölçüde kontrol altına alınması. Aşılamayla korunarak doğal ortamda yaşamalarını sağlamak.

Müdürlüğümüzün görevleri arasında hidrofobi, paraziter hastalıklar, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi gibi insan sağlığını tehdit eden zoonoz risklerinin en aza indirilmesi; İnsanların ve hayvanların yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 250 hayvanın bulunduğu Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğine uygun olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

3- DEZENFEKSİYON İŞLERİ

Halk Sağlığı ve Çevre Sağlığının korunmasına yönelik vektörlerle mücadele ve dezenfeksiyon çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Lokal dezenfeksiyonlarla ilgili şikayet olması durumunda müdahale ediyoruz.

Ümraniye Belediyesi olarak öncelikli amacımız Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın uygun gördüğü ve onayladığı ilaçları kullanarak diğer canlılara zarar vermeden ve çevreyi kirletmeden zararlılarla mücadele etmektir.

Management of Veterinary Affairs

Muhammet Nuri COŞKUN

Fax

(+90) 216 335 32 76

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63 PK.34761 Ümraniye / İstanbul