ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Cleaning Services

Ümraniye Belediyesi – Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi yürütürken; ilçemizdeki halkımızın refah, huzur ve güven içinde yaşaması için gerekli çabayı gösteren bir anlayışla hareket eder; Hizmet ve Kalitede öncü Belediye olma ilkemizi göz önünde bulundurarak.

ÇÖP TOPLAMA

37 Mahalledeki tüm yol ve sokaklardan günlük olarak çöpler toplanıyor.

İlçemiz genelinde günlük ortalama 560 TON çöp toplanıyor; Hekimbaşı Katı Atık Transfer Merkezine gönderilmektedir.

SÜPÜRME İŞLERİ

İlçemizde tüm yol ve sokaklar belirli bir program dahilinde düzenli olarak el ve makinelerle süpürülmekte; 7/24 esasına göre.

- Haftanın 7 Günü Süpürülen Sokak Sayısı - 1200

- Haftanın 6 Günü Süpürülen Sokak Sayısı - 550

- Haftanın 3 Günü Süpürülen Sokak Sayısı - 1308

İlçe genelinde her gün 1600'ün üzerinde yol ve sokak elle ve makinelerle süpürülüyor.

İlçe genelinde 2100 yol ve sokak düzenli olarak makinelerle süpürülüyor.

KATI ATIKLARIN TOPLANMASI VE TRANSFERİ – MOLO ATIKLAR

Production wastes caused by service/production industries operating in our District are collected for a fee, with contracts made, and they are transferred to casting facilities. Apart from that, modification wastes, rubble and similar wastes too, are collected and transferred for a fee.  

In 2010, 17.000 Tons of Solid Waste were collected and transferred; in exchange, 450.000.00 TL was earned.

WASHING OPERATIONS

As a result of requests of citizens across the region and detections that our field control teams made; well water is used to wash our roads, streets and boulevards. Besides, upon incoming requests, gardens of all primary schools and high schools in our district, which are under the Ministry of Education, are washed.

 

CLEANING OF MARKETPLACES

There are 17 marketplaces weekly installed in our District. Washing and cleaning of these marketplaces is regularly conducted by the Marketplace Cleaning Team consisted of 13 people and through 1 washing vehicle, 1 garbage collector vehicle and 1 sweeping vehicle. Besides, nearly all marketplaces located in our District are set up on eves, due to Ramadan Festival and Sacrifice Holiday. Cleaning of these Marketplaces are carried out in the best way, and made ready for religious festival mornings.

Before Cleaning of the Marketplace

After Cleaning of the Marketplace

BULK CLEANING OPERATIONS

Bulk Operation Team is one of the most important teams of our Municipality. The Bulk Operation Team, consisted of 28 people, carry out the cleaning of such places as highways, empty lands as well as all roads and streets across 35 Quarters. With the Bulk Operation Team, ultra-purification of the region is ensured, as well. Moreover, our Bulk Operation Team, which is directed to relevant regions immediately in emergencies, ensures that problems are rapidly solved.

 

CONTAINER REPAIRING AND MAINTENANCE

Repairing works and maintenances of containers in the district are carried out at their places, with activation of our container repair vehicle. By this means, repair and maintenance of containers are fulfilled at the shortest time.

In order to prevent bad views and bad smells, our containers are washed and disinfected with foamy and oil solvent douche. 

 

CLEANING MANHOLE COVERS

Cleaning of all manhole covers in our district are regularly carried out by our teams. Especially in winters, when dense precipitations are the case, we accelerate our works in order to prevent any inconveniences for our citizens by preventing possible floods.

 

GRASS CUTTING WORKS

Grasses on pavements are regularly cleaned by our teams through grass cutters. Grass cutters we use at cutting grasses belong to our Municipality, and their repair is conducted by our own staff.

CURB PAINTING WORKS

As the directorate of Cleaning Affairs, we continue our efforts for our citizens to live in a healthy, livable and a more beautiful environment. For that purpose, curbs on roads and streets of our district are regularly painted.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2010 yılında toplam 170.000 metrenin üzerinde bordür boyası yapılmıştır. Bu rakam geçmiş yıllarda yaptığımız bordür boyama çalışmalarının 3 katından fazladır.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DENETİM HİZMETLERİ

Saha Kontrol Hizmetleri ve Büro Hizmetleri

- Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak bölgesel denetim hizmetlerimizi 5 bölge sistemi esas alınarak 37 Mahalle genelinde yürütmekteyiz.

- Saha kontrol personelimiz, bölgelerinde görev yapan araçların ve personelin çalışma programını hazırlayarak takip ve muayenelerini gerçekleştirir. Bu nedenle en iyi temizlik hizmeti sağlanır.

- Saha kontrol personelimiz Müdürlüğümüz bürosundan iletilen talep ve şikâyetleri değerlendirerek en kısa sürede sonuçlandırmaktadır.

- Müdürlüğe gelen kurum içi ve kurum dışı yazışmaları yürütmek; takibi ve dosyalanması.
- Telefon, faks, dilekçe ve Çözüm Merkezleri aracılığıyla Müdürlüğe gelen talep ve şikâyetlerin bölge ekiplerimize iletilmesi; bunların takibi, çözümü ve yanıtı.

- Vatandaşların çöp toplama konusunda talep ve şikâyetlerine aynı gün içerisinde cevap verilmekte; diğer konulara ilişkin talep ve şikayetler en geç iki gün içinde yanıtlanır.

-Çözüm Merkezleri aracılığıyla gelen vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerine Müdürlüğümüzün cevap verme süresi ortalama bir gündür.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN DİĞER FAALİYET ALANLARI

- Yasadışı olarak asılan reklam, ilan ve posterler ekiplerimiz tarafından kaldırılmaktadır.

-Kışın karla kaplanan yol ve sokaklar ile kaldırım yüzeyleri ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Ayrıca ekiplerimiz kapalı olan yolların açılması konusunda da çalışma yapıyor.

- Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan satış noktaları ve kesimhanelerden kaynaklanan pislik, hayvan atıkları vb. Müdürlüğümüz tarafından bertaraf edilmektedir. Ayrıca bu alanlar, Müdürlüğümüzce önceden hazırlanan program doğrultusunda tatil bitmeden en iyi şekilde temizlenerek vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz bir tatil geçirmeleri sağlanmaktadır.

-Ayrıca Müdürlüğümüze dilekçe ile başvuran vatandaşlarımıza hayvan satış noktalarından kaynaklanan dışkı atıkları temin edilmektedir.

Management of Cleaning Services

Mehmet YARICI

Fax

(+90) 216 335 32 76

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, 7.kat, PK.34761 Ümraniye / İstanbul