Eğitim Yardımı Hakkında Duyuru

Tarih : 14 Ağustos 2009
Eğitim Yardımı Hakkında DuyuruSon günlerde, eğitim yardımları konusunda belediyemize yapılan yoğun başvurular nedeniyle, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur;

Belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermelerini mümkün kılan 5102 sayılı yasanın ilgili maddesi, geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı.

Anayasa Mahkemesi de bu başvuru üzerine, ilgili maddenin belediyelerin burs vermesini mümkün kılan kısmını iptal etmişti.

Bu sebeple her geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da öğrencimize burs verme imkânı yasal olarak mümkün olmamaktadır. Duyurulur.